ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up )
Main forum is @ rdi.boards.net , please go there first !
Lista Forumurilor Pe Tematici
ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up ) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ROMANIAN SMART INFO ( RDI.BOARDS.NET BACK-UP )

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Yuby Mona
Femeie
23 ani
Arges
cauta Barbat
23 - 45 ani
ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up ) / Radio Televiziune Terestra / DVB-T(2) Romania - SISTEM DIGITAL TERESTRU DE TELEVIZIUNE Moderat de 007/Ro, Draco, fernb
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
Postati aici tot ce este legat de acest subiect

***

CAIET DE SARCINI
PROCEDURA DE SELECŢIE COMPETITIVĂ ÎN VEDEREA ACORDĂRII LICENŢELOR DE UTILIZARE A FRECVENŢELOR RADIO ÎN
SISTEM DIGITAL TERESTRU DE TELEVIZIUNE

Caiet_de_sarcini_DVBT_24_septembrie_2014_CONSULTARE


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

Costel DVB-T2 a scris:

Conform licentei, primele transmisii digitale in Romania vor incepe dupa 17 iunie 2015. Cu acordul ANCOM ele pot incepe si inaintea acestei date. Acest acord inca nu exista.

Planificarea exacta a implementarii proiectului pe localitati o putem face doar dupa negocierea si semnarea contractului de furnizare echipamente si servicii, planificarea lucrarilor fiind subiect de negociere a contractului de furnizare. Oricum, emitatoarele vor intra in functiune etapizat, incepand cu 17 iunie 2015, concomitent in 4 mari regiuni din tara, respectiv Bucuresti - Muntenia, Iasi - Moldova, Cluj - Transilvania, Timisoara - Banat.


De ce este nevoie de 100 milioane de euro pentru implementarea televiziunii digitale terestre in Romania si cum va concura aceasta platformele TV de cablu si satelit
de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 10 noiembrie 2014, 14:54 Economie | Telecom



Implementarea televiziunii digitale terestre in Romania a fost estimata la circa 100 milioane de euro, incluzand costurile de finantare si tinand cont de investitia necesara implementarii noului sistem de televiziune in standard DVB-T2, care permite transmisia mai multor canale de televiziune, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). Televiziunea digitala terestra va putea fi receptionata la sfarsitul anului 2016 de 90% din populatia tarii si compania mizeaza ca multi telespectatori vor trece de la cablu si satelit pe receptia TV terestra in conditiile in care o buna parte din programele romanesti se vor putea receptiona fara plata.

Context:

Circa 5% din populatia Romaniei, in special din zona rurala, care receptioneaza gratuit posturile TV din eter printr-o simpla antena, fara a fi abonati la cablu, satelit sau IPTV, nu va mai putea face acest lucru de la 17 iunie 2015, cand emisia TV analogica pe cale radio terestra va inceta conform obligatiilor internationale, aceasta fiind inlocuita cu transmisia digitala terestra a programelor de televiziune si servicii multimedia suplimentare.

Conversia televiziunii terestre de la transmisia analogica la cea digitala permite transmiterea mai multor posturi de televiziune cu o calitate superioara, in acelasi spatiu spectral necesar unui singur program transmis analogic.

SNR, operatorul national care transmite posturile publice de televiziune, va implementa in Romania aceasta noua platforma de televiziune, dupa ce a castigat in fata RCS&RDS o licitatie in acest sens.

Luna trecuta, compania a publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice un anunt de intentie privind realizarea la cheie a retelei de antene necesare trecerii la televiziunea digitala terestra la nivel national, contract cu o valoare estimata intre 96,3 milioane de euro si 101 miloane de euro (fara TVA). Finantarea contractului ar urma sa se faca din surse atrase si valoarea estimata include si costurile de finantare.

Anterior acestui anunt, seful SNR declarase ca implementarea tranzitiei la televiziunea digitala terestra ar avea nevoie de o investitie de 60 milioane de euro, care va fi accesata printr-un credit furnizor, cu o perioada de rambursare de zece ani si ca cine va implementa proiectul trebuie sa vina si cu solutia de finantare.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

ANCOM lanseaza licitatia pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala nationale, regionale si locale



Astazi, 2 decembrie 2014, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a publicat anuntul si caietul de sarcini pentru licitatia in vederea acordarii celor doua multiplexuri de televiziune digitala nationale nealocate in procedura precedenta, precum si a 40 de multiplexuri regionale si 19 locale. Se lanseaza astfel o noua licitatie care sa asigure tranzitia spre televiziunea digitala terestra si incetarea totala a emisiei analogice terestre pana la termenul prevazut de 17 iunie 2015.

Prin intermediul fiecarui multiplex national se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce multiplexurile regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate.

Alocarea multiplexurilor se va face prin procedura de selectie competitiva care presupune ca fiecare ofertant sa depuna o oferta initiala prin care sa indice categoriile si numarul de multiplexuri pe care doreste sa le achizitioneze. In functie de existenta sau nu a unei cereri mai mari decat oferta, licitatia poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depaseste oferta, pentru celelalte categorii desemnarea castigatorilor facandu-se pe baza ofertei initiale. Dupa ce se stabilesc castigatorii si preturile pentru fiecare multiplex solicitat, licitatia va continua cu o runda de alocare in care multiplexurile vor fi repartizate ofertantilor castigatori pe baza sumelor suplimentare pe care acestia vor fi dispusi sa le plateasca pentru a obtine o anumita alocare a frecventelor.

Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani, iar castigatorii vor putea sa furnizeze servicii comerciale de transmisie a posturilor de televiziune dupa data de 17 iunie 2015. Pana la data de 1 mai 2017, castigatorii celor doua multiplexuri nationale trebuie sa puna in functiune un numar de cel putin 36 de emitatoare, in timp ce castigatorii multiplexurilor regionale sau locale trebuie sa puna in functiune cel putin un emitator in fiecare zona de alocare.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale si locale aceasta variaza intre 12.000 euro pentru un multiplex regional pentru Bucuresti si 1.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet. Taxele de licenta au fost stabilite de catre Guvern in luna februarie 2014.

Primele oferte castigatoare vor fi cunoscute la sfarsitul lunii ianuarie 2015 si ANCOM va anunta apoi daca se impune organizarea etapei de licitatie pentru anumite categorii.

“Este de asteptat ca la aceasta licitatie sa participe titularii actuali de licente locale pentru difuzarea analogica a programelor de televiziune care doresc sa emita in eter si dupa 17 iunie 2015”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

La procedura de selectie pot participa numai persoanele care au achizitionat caietul de sarcini al carui pret este de 4.000 de lei. Pentru a fi admis in licitatie, un candidat trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe criterii, enumerate in caietul de sarcini, printre care: sa fie persoana juridica (societate comerciala) romana sau straina; sa fi depus toate documentele prevazute in mod complet si corect, pana la data limita; durata de functionare prevazuta in actul constitutiv sa fie cel putin pana la data de 17 iunie 2025; cifra de afaceri medie pe ultimii 3 ani sau pe perioada scursa de la infiintare, daca aceasta este mai scurta de 3 ani, sa fie de minimum 2.000.000 euro, in situatia in care candidatul depune oferta pentru multiplexurile nationale. Nu pot participa la licitatie mai multe companii care fac parte din acelasi grup.

Dupa data limita de primire a candidaturilor, Comisia va evalua toate dosarele primite si va anunta pana pe 20 ianuarie 2015 candidatii calificati in etapele ulterioare ale procedurii de selectie, pe baza criteriilor din caietul de sarcini.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Documentatia licitatiei poate fi consultata aici.


Link


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:





Primele oferte castigatoare vor fi cunoscute la sfarsitul lunii ianuarie 2015 si ANCOM va anunta apoi daca se impune organizarea etapei de licitatie pentru anumite categorii.

“Este de asteptat ca la aceasta licitatie sa participe titularii actuali de licente locale pentru difuzarea analogica a programelor de televiziune care doresc sa emita in eter si dupa 17 iunie 2015”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.



O sa vedem incotro se indreapta digitalul terestru ...


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Realizarea şi implementarea la cheie a 3 multiplexe naţionale -RADIOCOM

Data limita de depunere a ofertelor si deschiderea ofertelor -02.02.2015 


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Realizarea şi implementarea la cheie a 3 multiplexe naţionale -RADIOCOM

INCA O AMANARE
Data limita de depunere a ofertelor si deschiderea ofertelor  09.02.2015    


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Cinci companii, printre care si 2K Telecom controlata de familia deputatului Sebastian Ghita, au depus oferte pentru licente de televiziune digitala terestra
de Adrian Vasilache       HotNews.ro
Miercuri, 14 ianuarie 2015,



Companiile 2K Telecom (n.a controlata de familia deputatului Sebastian Ghita), Radio M Plus, Regal, Cargo Sped si Digital Video Broadcast au depus oferte pentru 61 de licente de televiziune digitala scoase anul trecut la licitatie, in contextul incetarii totale a semnalului TV analogic terestru in 17 iunie 2015, arata datele comunicate miercuri de Autoritatea de reglementare in Comunicatii (ANCOM).


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

- Aoleu, Ghita vrea DVB-T...




_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

COMUNICAT DE PRESĂ
20.01.2015

Toate cele 5 companii care au depus oferte pentru multiplexurile de televiziune digitală sunt calificate

Comisia de licitaţie din cadrul ANCOM anunţă astăzi că toate cele 5 companii care au depus oferte în cadrul licitaţiei pentru multiplexurile de televiziune digitală - 2K Telecom, Radio M Plus, Regal, Cargo Sped și Digital Video Broadcast - se califică în etapa următoare. În urma analizei dosarelor de candidatură depuse de cele cinci companii, comisia de licitaţie a constatat îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare. În această procedură de selecție competitivă sunt disponibile 2 multiplexuri naționale, 40 regionale și 19 locale.
Până la sfârșitul acestei luni comisia de licitaţie va anunţa ofertele câștigătoare în urma acestei prime etape și dacă este necesar să fie organizate runde de licitație.
Procedura de selecţie competitivă pentru alocarea multiplexurilor presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice categoriile şi numărul de multiplexuri pe care doreşte să le achiziționeze. În funcție de existența sau nu a unei cereri mai mari decât oferta, licitația poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depășește oferta, pentru celelalte categorii desemnarea câştigătorilor făcându-se pe baza ofertei iniţiale. După ce se stabilesc câștigătorii și prețurile pentru fiecare multiplex solicitat, licitația va continua cu o rundă de alocare în care multiplexurile vor fi repartizate ofertanţilor câştigători pe baza sumelor suplimentare pe care aceştia vor fi dispuși să le plătească pentru a obţine o anumită alocare a frecvenţelor.
Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani, iar câștigătorii vor putea să furnizeze servicii comerciale de transmisie a programelor de televiziune după data de 17 iunie 2015. Până la data de 1 mai 2017, câștigătorii celor două multiplexuri naționale trebuie să pună în funcțiune un număr de cel puțin 36 de emițătoare, în timp ce câștigătorii multiplexurilor regionale sau locale trebuie să pună în funcțiune cel puțin un emițător în fiecare zonă de alocare.
Prin intermediul fiecărui multiplex național se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii țări, în timp ce multiplexurile regionale și locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un județ, respectiv o localitate.
Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitației pentru fiecare din cele două multiplexuri naționale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale și locale aceasta variază între 12.000 euro pentru un multiplex regional pentru București și 1.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ.
Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi, şi. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați.

Persoana de contact: Cătălina DRAGOMIR, Şef serviciu Comunicare, tel. 0372.845.417


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Câștigătorii licitaţiei pentru multiplexurile regionale de televiziune digitală

28.01.2015

Comisia de licitaţie din cadrul ANCOM anunţă astăzi că în urma primei etape a licitației pentru multiplexurile regionale au fost determinați ofertanții câștigători și numărul de multiplexuri adjudecate de fiecare dintre aceștia. În data de 11 februarie 2015 se va desfășura o rundă de alocare în care se va stabili alocarea specifică pentru categoriile în care există mai multe multiplexuri disponibile, în urma achitării unei taxe suplimentare pentru alocarea preferată a multiplexurilor câștigate. Toate cele cinci companii participante la această licitație și-au adjudecat multiplexurile pentru care au licitat.
Astfel, 2K Telecom şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti), Radio M Plus a obținut 1 multiplex regional (Iaşi),  Regal şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Râmnicu Vâlcea), Cargo Sped a câștigat 1 multiplex regional (Sibiu), iar Digital Video Broadcast şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare), toate licenţele fiind valabile pentru perioada 17.06.2015 – 17.06.2025.
Companiile Regal şi Cargo Sped vor intra în runda de alocare, care se va desfăşura în data de 11 februarie 2015, pentru stabilirea multiplexului câştigat dintre cele două scoase la licitaţie în cadrul categoriilor în care au depus oferta.  După runda de alocare, ANCOM va anunța rezultatele finale ale licitației, inclusiv taxele de licență pe care fiecare dintre companiile câștigătoare va avea obligația de a le achita.


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
COMUNICAT DE PRESĂ
28.01.2015
continuare

....
Câștigătorii multiplexurilor regionale vor putea să furnizeze servicii comerciale de transmisie a programelor de televiziune după data de 17 iunie 2015, iar până la data de 1 mai 2017, aceștia trebuie să pună în funcțiune cel puțin un emițător în fiecare zonă de alocare.

Prin intermediul fiecărui multiplex național se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii țări, în timp ce multiplexurile regionale și locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un județ, respectiv o localitate.
Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
La licitatie nu a existat nici un interes pentru cele doua multiplexuri digitale nationale licitate.

Decat multiplexe codate poate e mai bine asa ,raman frecventele libere pentru DX .


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Pt. don Costelo care le stie pe toate

Clarificari

Cu erata c-asa-i la noi!



Iaca si lista din anexa

LISTA AMPLASAMENTELOR DIN PROIECTUL DVB-T2l

Cei mai curiosi gasesc informatiile de la Radiocom direct aici

Pana la lansare un pic de carte nu strica

DVB-T2


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
marsel90
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 378
Daca avem blank pentru sarbi pastrez doar antenele fm.

_______________________________________
Hobby


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

Pt. don Costelo care le stie pe toate



Chiar ca pe-astea le stiam ...de unde crezi ca scoteam puteri pe emitatoare digitale ?! De la pag. 15 -16 ...



pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Sunt toate locatiile dominante de altitudine in proiect?
Te-ai lamurit si cum sta treaba cu SFN-ul si de ce sunt necesare si foarte multe locatii cu puteri mici prin toate ungherele si vagaunile?
Te-ai lamurit si cu puterile necesare in DVB-T2?
Daca da la ce-ti trebuie BIT2 +  Konig si Televes?
Si  prepeleac?

E unul sarac cu duhul pe RDI care vrea puteri de sute de KW !
M-a pufnit rasul de dimineata.
Prostul daca nu-i fudul...
Unele loactii dominante mi se par si asa un pic exagerate cand ma uit la PAR.
Spre bucuria vecinilor!
Dar mai bine sa ai de unde sa scazi,decat invers...

Deocamdata e doar pe hartie ....



In iunie  probabil ca vor fi functionale cateva dominante ca sa poata face asomarea analogului.
Oricum se uita un procent infim pe terestru in prezent, dar poate ca daca apare balta apar si pestii si evident si pescarii.
Nu doar pescari sportivi ca tine cu prepeleac in loc de undita...



_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:


Te-ai lamurit si cu puterile necesare in DVB-T2?
Daca da la ce-ti trebuie BIT2 +  Konig si Televes?
Si  prepeleac?


Nu doar pescari sportivi ca tine cu prepeleac in loc de undita...



Pentru ,,soldovenii nostri '',pentru Simferopol ,pentru pasari ,pentru antene intacte ,pentru ...




pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Am inteles, tu umbli dupa pui de balta...



_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

COMUNICAT DE PRESĂ
12.02.2015

Licitaţia pentru multiplexurile regionale de televiziune digitală s-a finalizat

Comisia de licitaţie din cadrul ANCOM anunţă finalizarea licitației pentru alocarea multiplexelor regionale de televiziune digitală în România. În urma rundei de alocare au fost stabilite multiplexurile alocate și sumele pe care participanții la licitație le vor achita.
Companiile Regal şi Cargo Sped au intrat în runda de alocare care a stabilit alocarea specifică pentru categoriile în care există mai multe multiplexuri disponibile, în urma achitării unei taxe suplimentare pentru alocarea preferată a multiplexurilor câștigate. Astfel, compania Regal şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru care va achita suma de 8.010 euro, reprezentând taxă de licență, în timp ce compania Cargo Sped a câștigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro.
2K Telecom şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus a obținut 1 multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 euro, iar Digital Video Broadcast şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru care va achita suma de 8.000 euro. Toate licenţele pentru utilizarea multiplexurilor sunt valabile pentru perioada 17.06.2015 – 17.06.2025.
Taxele de licenţă, a căror valoare cumulată se ridică la 86.011 €, urmează a fi achitate către bugetul de stat în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor.
Câștigătorii multiplexurilor regionale vor putea să furnizeze servicii comerciale de transmisie a programelor de televiziune după data de 17 iunie 2015, iar până la data de 1 mai 2017, aceștia trebuie să pună în funcțiune cel puțin un emițător în fiecare zonă de alocare.
Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.
Conform Acordului internațional semnat în anul 2006 de România și de alte aproximativ 100 de țări la conferința RRC06 de la Geneva, începând cu data de 17 iunie 2015 staţiile de televiziune analogică terestră nu vor mai avea dreptul să utilizeze banda de frecvență pe care o utilizează în prezent, locul acestora urmând să fie luat de transmisiile digitale de televiziune. Prin Hotărârea Guvernului nr. 403/2013 pentru aprobarea Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional, alături de alte măsuri privind tranziţia la televiziunea digitală terestră, Guvernul României şi-a asumat termenul de 17 iunie 2015 pentru încetarea tuturor transmisiilor analogice de televiziune terestră.
La data de 10 iunie 2014, s-a finalizat licitația pentru acordarea multiplexurilor digitale naționale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naționale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câştigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentând taxă de licenţă.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
SNR va relua licitaţia de 120 milioane de euro pentru trecerea la televiziunea digitală terestră

"SNR nu a primit nicio ofertă până vineri, 20 februarie, când a expirat termenul de depunere. Interes din partea potenţialilor ofertanţi a existat, dar au solicitat de mai multe ori prelungirea termenului în vederea obţinerii de la băncii a finanţării necesare achiziţionării echipamentelor pentru reţeaua de antene. SNR a prelungit de mai multe ori termenul, dar există o anumită limită. Din acest motiv, SNR va relua procedura de atribuire în cel mai scurt timp", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al SRN, Gabriel Grecu.
Primul termen de depunere a ofertelor a fost 26 ianuarie, decalat pentru 2 februarie, apoi pentru 9 februarie şi, în final, pentru 20 februarie.
"Conform anunţului de tip erată 67996/03.02.2015 la anunţul de participare numărul 156011/09.12.2014, disponibil pe, în data de 20.02.2015, ora 10.00 a fost termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei organizate de SNR pentru realizarea şi implementarea la cheie a 3 multiplexe naţionale în vederea trecerii la televiziunea digitală terestră. Procedura a trezit interesul operatorilor de profil din piaţă, iar un număr destul de mare dintre aceştia au solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor peste termenul legal posibil ca autoritatea contractantă să poată lua aceste măsuri", se arată într-un comunicat al SNR.
În document se precizează că ţinând cont de importanţa acestui proiect şi necesitatea respectării obligaţiilor referitoare la realizarea tranziţiei la serviciile de televiziune terestră în format digital, SNR va relua "cât mai c*rând posibil" procedura de achiziţie.
Întrebat dacă reluarea procedurii de atibuire a contractului nu va împidica România să respecte termenul de trecere la televiziunea digitală, 17 iunie 2015, Grecu a afirmat că întârzierea va fi recuperată.
"Vom impune prin caietul de sarcini termene mai scurte de montare a antenelor", a spus şeful SNR.....restra-13877882


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

SNR va relua licitaţia de 120 milioane de euro pentru trecerea la televiziunea digitală terestră


Întrebat dacă reluarea procedurii de atibuire a contractului nu va împidica România să respecte termenul de trecere la televiziunea digitală, 17 iunie 2015, Grecu a afirmat că întârzierea va fi recuperată.
"Vom impune prin caietul de sarcini termene mai scurte de montare a antenelor", a spus şeful SNR.


Sa mai spuna cineva ca SNR-ul nu face mai  nimic ...




pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Pana la urma mai fac 2-3 licitatii la care nu se prezinta nimeni cu o oferta viabila iar apoi renunta definitiv la televiziunea digitala terestra pe motiv ca n-are cine s-o implementeze! "Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei..."

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

Pana la urma mai fac 2-3 licitatii la care nu se prezinta nimeni cu o oferta viabila iar apoi renunta definitiv la televiziunea digitala terestra pe motiv ca n-are cine s-o implementeze!"


CITEZ
,,Procedura a trezit interesul operatorilor de profil din piaţă, iar un număr destul de mare dintre aceştia au solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor peste termenul legal posibil ca autoritatea contractantă să poată lua aceste măsuri ''

Au fost prea multi ...
   



pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Atat de multi candidati si atat de interesate au fost autoritatile sa asigure tranzitia la digital incat astazi, cu 3 luni inainte de oprirea analogicului inca suntem in faza de licitatie. Oare ce ar zice prostii aia care platesc lunar taxa tvr stiind ca peste 3 luni li se va taia dreptul la informare?

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

. Oare ce ar zice prostii aia care platesc lunar taxa tvr stiind ca peste 3 luni li se va taia dreptul la informare?


3 LUNI  in Romania pot insemna 6 LUNI ,9 LUNI etc,etc




pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Cateva date importante din discutie care spun totul despre felul cum isi vor bate joc de noi cei de la SNR in continuare:
- cele aproape 170 de televiziuni "ar trebui să spună stop în iunie 2015", atunci când România s-a angajat să implementeze procesul de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, în contextul în care este puţin probabil ca acest proces să se realizeze efectiv.
- este o procedură absolut specială, este o tranziţie mai ciudată de la analogic nu spre digital, ci făcând un popas de aşteptare în transmisia prin reţele de cablu, aşteptând să vedem dacă se întâmplă ceva în digital, ceea ce este foarte puţin probabil să se întâmple
- noi avem în vedere tranziţia la digital. Momentul acordării licenţei în cablu ar fi o fază intermediară, care ar putea dura însă foarte mult sau la nesfârşit (dacă autorităţile statului nu vor putea finaliza procesul de tranziţie la digital
-Suntem în situaţia că ar cam trebui să tranzitaţi în cablu, nu în digital"


pus acum 9 ani
   
mouse
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 37
Mie imi convine situatia,ma imbat de bucurie sa vad tot UIF-ul gol,numai bun pentru DX.

Ce vinuri nobile mai are in pivnita pentru situatii speciale Don Costello?


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Stiu ca iti convine ,esti aproape de capitala , o potzi duce cu tranzitia inca mult timp de acum incolo ca nu te deranjeaza !

Am mai cumparat  20 l de vin MERLOT de Tamboiesti dar deocamdata ,din cauza gripei ,ma uit la el ...


pus acum 9 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36

ctingeo a scris:

Cateva date importante din discutie care spun totul despre felul cum isi vor bate joc de noi cei de la SNR in continuare:
- cele aproape 170 de televiziuni "ar trebui să spună stop în iunie 2015", atunci când România s-a angajat să implementeze procesul de tranziţie de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră, în contextul în care este puţin probabil ca acest proces să se realizeze efectiv.
- este o procedură absolut specială, este o tranziţie mai ciudată de la analogic nu spre digital, ci făcând un popas de aşteptare în transmisia prin reţele de cablu, aşteptând să vedem dacă se întâmplă ceva în digital, ceea ce este foarte puţin probabil să se întâmple
- noi avem în vedere tranziţia la digital. Momentul acordării licenţei în cablu ar fi o fază intermediară, care ar putea dura însă foarte mult sau la nesfârşit (dacă autorităţile statului nu vor putea finaliza procesul de tranziţie la digital
-Suntem în situaţia că ar cam trebui să tranzitaţi în cablu, nu în digital"


Aidi poola mea...


pus acum 9 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
TVR si Societatea Romana de Radiocomunicatii vor inainta Guvernului un proiect de lege care urmareste acordarea de ajutoare financiare celor care nu isi permit televiziunea prin cablu si sunt dependenti inca de trasmisia analogica.

Propunerea TVR este dublata de solicitarea ca transmisiunile analogice sa fie permise pana pe 31 decembrie 2016. Televiziunea Română doreşte să vină în întâmpinarea publicului care nu are posibilitatea de a recepţiona în sistem digital canalele TVR, începând cu data de 16 iunie 2015 - dată de la care va fi oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobată de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern 403/2013.

"Deşi aproximativ 90% dintre gospodării sunt abonate la operatorii de cablu şi nu vor fi influenţate de trecerea la emisia digital terestră, nu a fost găsită, până acum, o soluţie pentru restul gospodăriilor care nu vor avea acces la servicii de televiziune. Conform datelor oficiale, aproximativ 7% din gospodării (aproximativ 500.000) sunt dependente de recepţia terestră a programelor de televiziune", spune TVR intr-un comunicat de presa.

"Plătitorilor de taxă TV trebuie să li se garanteze dreptul la programele televiziunii publice şi după trecerea la transmisia terestră digitală", a declarat preşedintele-director general al TVR, Stelian Tănase.

Conform deciziei luate în cadrul Conferinţei Regionale pentru Radiocomunicaţii, semnate la Geneva, în iunie 2006, ziua de 16 iunie 2015 este data limită de funcţionare a transmisiunilor analogice de televiziune în Europa. După această dată, programele de televiziune vor fi recepţionate în sistem digital terestru,


pus acum 9 ani
   
mouse
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 37

Costel DVB-T2 a scris:

Stiu ca iti convine ,esti aproape de capitala , o potzi duce cu tranzitia inca mult timp de acum incolo ca nu te deranjeaza !




N-am nimic de-a face cu capitala,doar nu crezi ca ma uit la CH 54,59. Bine,ma uit doar  in treacat cind mai dau dupam Bulgari.In rest am si cablu si satelit...digital pe cablu si analogic,digital terestru,analogic terestru,digital pe satelit,internet...nu pot sa ma pling,dar parca imi lipseste ceva,cred ca Sirbii sint de vina,mai precis lipsa lor.


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

Admin a scris:



Conform deciziei luate în cadrul Conferinţei Regionale pentru Radiocomunicaţii, semnate la Geneva, în iunie 2006, ziua de 16 iunie 2015 este data limită de funcţionare a transmisiunilor analogice de televiziune în Europa. După această dată, programele de televiziune vor fi recepţionate în sistem digital terestru,


Decizia e valabila pentru Europa ,nu pentru Romania .


pus acum 9 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Romania a semnat si si-a asumat termenul. Asa ca decizia e valabila pentru rromania

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

Stailus a scris:

Romania a semnat si si-a asumat termenul. Asa ca decizia e valabila pentru rromania



Asa este ! Fraza aceea era cu subinteles !


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

Admin a scris:



Propunerea TVR este dublata de solicitarea ca transmisiunile analogice sa fie permise pana pe 31 decembrie 2016. Televiziunea Română doreşte să vină în întâmpinarea publicului care nu are posibilitatea de a recepţiona în sistem digital canalele TVR, începând cu data de 16 iunie 2015 - dată de la care va fi oprită transmisia analogică în România, conform Strategiei Naţionale aprobată de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern 403/2013.

,


Ne intoarcem la anii '90 cand TVR1 se transmitea pe 6-12 ...ce vor face cu TVR 2 in zonele de granita ?


pus acum 9 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086

Conform datelor oficiale, aproximativ 7% din gospodării (aproximativ 500.000) sunt dependente de recepţia terestră a programelor de televiziune"

Cat reprezinta cei de pe granita din cei 7% ?
Problema e pur comerciala la un target atat de mic.
Nu este o afacere profitabila pt. moment.
S-a intamplat si se intampla in continuare si la bulgari, nu se inghesuie nimeni pt. un target mic, chiar daca in Bulgaria penetrarea cablului e mai mica ca la noi.
Si nimeni nu garanteaza ca pe viitor situatia va fi mai roz, atat timp cat oferta de programe nu e tentanta in raport cu ofertele la pachet de la cablisti sau pe satelit.
Chiar daca sa presupunem ca vor fi modernizate si reactivate instalatiile colective in marile aglomerari urbane, lumea vrea si internet de viteza, iar ofertele de baza, ieftine, care includ eventual si telefonie sunt mai atractive, doar cei nevoiasi, cu venituri mici si/sau pensionarii ar putea fi eventual interesati de cateva canale la liber, ( platite in parte odata cu factura de curent )
Pentru care de altfel se si cere subventionarea echipamentului ca in alte tari.
( + costurile eventuale ale modernizarii instaltiilor colective care si ele sunt cu cantec, daca majoritatea nu o vrea!! )

Nu va mai lamentati ca babele ca nimeni nu investeste banii aiurea.

P.S.
Vedeti ca si Prima a disparut din peisaj din pachetul de test.
( Ma rog, aici e si un alt element ,  s-a inchis robinetul de la mafia basista )

P.S.2
Costila inca emite TVR1 in C-6 OIRT.


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

Admin a scris:


Conform datelor oficiale, aproximativ 7% din gospodării (aproximativ 500.000) sunt dependente de recepţia terestră a programelor de televiziune"



Nu va mai lamentati ca babele ca nimeni nu investeste banii aiurea.



P.S.2
Costila inca emite TVR1 in C-6 OIRT.


Si atunci SNR de ce a investit in 3 MUX-uri ,nu-i ajungea unul ?!


pus acum 9 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
Pentru ca

1) Este un caraus strategic national
2) Diferenta intre investitia intr-un singur MUX fata de 3 e mica, infrastructura fiind comuna.
3) Nu a avut concurenta.
4) Daca te uiti la grila must carry de la cablu, nu-i ajungea un singur MUX national iar daca te gandesti un pic si in perspectiva HD, chiar daca e DVB-T2, atunci nu mai pui intrebari aiurea

Daca nici SNR-ul, prin absurd, nu intra in cursa se alegea chiar praful...

E simplu.

Daca gandesti un pic....


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

Admin a scris:



Daca nici SNR-ul prin absurd nu intra in cursa se alegea chiar praful...

E simplu.

Daca gandesti un pic....


Adica ne lasa banda UIF libera ,fara sa ne mai bruieze ...




pus acum 9 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
Pentru marii DX-eri plecati cu sorcova asa se vede ?

Vezi ca s-ar putea dupa spusele mai marelui mafiot marinar sovietic sa receptionezi DVB-T(2)-ul rusesc cu antena de odaie de la Izmail sau Reni.
Si aia iti ocupa tot spectrul!

Stiu ce te dai in vant dupa show-uri cu balalaici si Red Army Choir







pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

Admin a scris:

Pentru marii DX-eri plecati cu sorcova asa se vede ?


Noroc ca nu sunt DX-er ,ca altfel cine stie la ce ma gandeam !


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

Admin a scris:


Vezi ca s-ar putea dupa spusele mai marelui mafiot marinar sa receptionezi DVB-T(2) rusesc cu antena de camera de la Izmail!
Si aia iti ocupa tot spectrul!



Cu ocazia asta prinde si domnia-voastra Ucraina pe digital ,ca de multa vreme tot incearca ...




pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
In sfarsit o veste buna!
Directorul general al Radiocom (SNR), Gabriel Grecu, a fost revocat din functie pentru intarzierea procesului de trecere la televiziunea digitala terestra

Consiliul de Administratie al Radiocom (SNR) l-a revocat din functie pe directorul general al companiei, Gabriel Grecu, din cauza ratarii unor obiective de performanta, intarzierii procesului de implementare a televiziunii digitale si nerespectarii unor hotarari ale MSI cu privire la acest proiect, informeaza Mediafax, citand surse din SNR. Actionarul unic al SNR este Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI). Contactati de HotNews.ro, oficialii MSI au confirmat faptul ca Gabriel Grecu a fost revocat de la conducerea SNR de catre Consiliul de Administratie al companiei de stat.

    "Hotararea privind revocarea lui Gabriel Grecu a fost adoptata de CA saptamana trecuta. Directorul tehnic al SNR, Eugen Brad, a fost numit director general interimar pana la numirea definitiva a unei persoane in aceasta functie. Revocarea lui Grecu a fost efectul neatingerii unor obiective de performanta stabilite prin contract. O parte dintre acestea se refera la pasii necesari implementarii televiziunii digitale pana la data stabilita si la nerespectarea unor hotarari ale actionarului unic cu privire la aceasta tema", au declarat pentru MEDIAFAX surse din SNR.
    Potrivit surselor citate, Consiliul de Administraţie al SNR a stabilit ca obiectiv conducerii interimare menţinerea şi implementarea proiectului privind televiziunea digitală. În perioada imediat următoare va fi analizată situaţia şi stabilită strategia viitoare.
    "De asemenea, Consiliul de Administraţie a aprobat revocarea directorului economic al SNR, Adrian Victor Lupu. În plus, a fost reluat procesul de avizare a documentaţiei aferente licitaţiei proiectului privind televiziunea digitală", au mai spus sursele citate.


Modificat de ctingeo (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

In sfarsit o veste buna!
Directorul general al Radiocom (SNR), Gabriel Grecu, a fost revocat din functie pentru intarzierea procesului de trecere la televiziunea digitala terestra



   


Intr-adevar ,o veste buna !

Chiar daca e marti ,vestile bune continua ...in R. Moldova se pornesc in sfarsit emitatoarele digitale .
Deocamdata doar cu 300w ...Cimislia ch. 36 ,Straseni ch. 31 si ...continua zilele urmatoare !
Sursa : FROCUS .


   


pus acum 9 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36
Da, super! Acu sa vezi ca de vineri dau drumul la teste DVB-T2 la nivel national!!

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Vineri, saptamana 52, poate anul asta...

Pana atunci te poti uita la DVB-T-ul national de la ProTV!

HD



_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

DIVX2009 a scris:

Da, super! Acu sa vezi ca de vineri dau drumul la teste DVB-T2 la nivel national!!




007/Ro a scris:

Vineri, saptamana 52, poate anul asta...



(FROCUS -09.03.2015 )
В Мындрештах, как и в Единицах запустят в течение недели-двух.

Также вещание запустят в Кагуле, Каушанах, Унгенах, Трифештах


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
E zic sa te feresti de Кагуле !
Intra pe baza de mandat si te salta dupa ce-ti fac casa vraishte...

Mai bine de la Trifesti
Sa traiesti!



_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Putem rasufla usurati! Nu ne obliga nimeni sa trecem la televiziunea digitala terestra din 17 iunie! Slava Domnului acordul regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră, semnat în 2006, la Geneva şi de Romania, are o prevedere care permite unor ţări subdezvoltate să prelungească acest termen până în 2018.

Se pare că Romania alaturi de fratii nostri de peste Prut, cel mai probabil, se va alătura ţărilor subdezvoltate din Asia şi Africa!


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Moldova o mai lungeste doi ani dar deja primul multiplex e gata de start ...din opt emitatoare doua emit la putere redusa pana pe 17 iunie si urmeaza si celelalte sase in urmatoarele zile ...

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
COMUNICAT DE PRESĂ
18.03.2015

ANCOM organizează o nouă licitație pentru televiziunea digitală terestră

Astăzi, 18 martie 2015, Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) lansează o nouă licitație pentru alocarea celor două multiplexuri naționale, 31 de multiplexuri regionale și 19 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră nealocate în procedurile anterioare.
Pentru a putea participa la licitație, cei interesați trebuie să achiziţioneze caietul de sarcini al cărui preţ este de 4.000 de lei. Caietul de sarcini, care poate fi consultat pe site-ul ANCOM, poate fi cumpărat începând cu data de 18 martie 2015 de la sediul ANCOM din Bucureşti, Sector 3, Str. Delea Nouă nr. 2, sau, la solicitarea achizitorului, transmis în format material sau electronic, pe baza documentului justificativ prin care se confirmă plata contravalorii caietului de sarcini și a împuternicirii, în original, a persoanei delegate să îl ridice. Caietul de sarcini poate fi ridicat de luni până joi între orele 09:00 şi 16:00 şi vineri între orele 09:00 şi 14:00.
Condiţiile de admitere în licitaţie rămân nemodificate faţă de licitaţia anterioară organizată pentru acordarea multiplexurilor regionale şi locale. Astfel, candidatul trebuie să fie persoană juridică (societate comercială română sau străină, să fi depus toate documentele prevăzute în mod complet şi corect, iar durata de funcţionare prevăzută în actul constitutiv să fie de cel puțin 10 ani de la data intrării în vigoare a drepturilor de utilizare a frecvențelor radio. Ȋn situația în care candidatul depune ofertă pentru multiplexurile naționale, cifra de afaceri medie pe ultimii 3 ani sau pe perioada scursă de la înfiinţare, dacă aceasta este mai scurtă de 3 ani, trebuie să fie de minimum 2.000.000 euro. Nu pot participa la licitație mai multe companii care fac parte din același grup.
Așa cum a fost stabilit prin strategia privind tranziția de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră aprobată de guvernul României, alocarea multiplexurilor se face prin procedură de selecţie competitivă. Aceasta presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice categoriile şi numărul de multiplexuri pe care doreşte să le achiziționeze. În funcție de existența sau nu a unei cereri mai mari decât oferta, licitația poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depășește oferta, pentru celelalte categorii desemnarea câştigătorilor făcându-se pe baza ofertei iniţiale. După ce se stabilesc câștigătorii și prețurile pentru fiecare multiplex solicitat, licitația poate continua cu o rundă de alocare în care multiplexurile vor fi repartizate ofertanţilor câştigători pe baza sumelor suplimentare pe care aceştia vor fi dispuși să le plătească pentru a obţine o anumită alocare a frecvenţelor.
Data limită de primire a candidaturilor este 22 aprilie 2015, după care, în data de 24 aprilie 2015, Autoritatea va anunța candidații calificați în etapele ulterioare ale procedurii de selecţie. Primele oferte câștigătoare vor fi cunoscute în data de 5 mai 2015 și ANCOM va anunța apoi dacă se impune organizarea etapei de licitaţie pentru anumite categorii.
Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitației pentru fiecare din cele două multiplexuri naționale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale și locale aceasta variază între 1.000 pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ și 10.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judeţ din categoria E, conform clasificării din caietul de sarcini. Taxele de licență au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.
Prin intermediul fiecărui multiplex național se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii țări, în timp ce multiplexurile regionale și locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un județ, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani.
Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.
Documentaţia licitaţiei poate fi accesată pe pagina de internet a ANCOM, aici.
Informații suplimentare:
În luna iunie 2014 s-a finalizat prima licitație pentru acordarea multiplexurilor digitale naționale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naționale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câștigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentând taxă de licenţă.
Alte nouă multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate în urma unei licitații ce s-a finalizat în luna februarie 2015. Companiile câștigătoare au fost: Regal - care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru suma de 8.010 euro,  Cargo Sped - care a câștigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom - care şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus - care a obținut 1 multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 euro și Digital Video Broadcast - care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 euro.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
La cele nationale nu prea vad cine sa se bage in afara de RDS iar la cele regionale si locale cred ca nu se mai baga nimeni. Daca era interes intrau la licitatie pana acum .

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Licitatii s-au facut periodic tot timpul si in analog.
Nu e nicio problema.
Pana nu va deveni rentabil nu vom avea nici doritori.
Poate asa trecem direct la DVB-H...
Prin 2035...
   


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Aș fi vrut să încep acest material cu fraza ”ca la noi la nimeni” dar aceasta a devenit atât de utilizată încât am început să ne obișnuim (să ne resemnăm) cu ea. Deși în acest cadru, fraza chiar se potrivește: din 17 iunie 2015, ora 3 dimineața, România va înceta, după fix 60 ani (din 1955) să mai aibă emisie TV terestră (prin unde radio) la nivel național. Va fi ceea ce se numește, tehnic, un ”black-out” dar mult mai prozaic va însemna că România se va situa, fără drept de apel, în coada țărilor din Europa (nu doar Uniunea Europeană ci toată Europa).
Mai exact, la 17 iunie 2015 România este obligată de o convenție internațională la care a aderat prin lege, să oprească emisia analogică a televiziunii pe unde radio, fără a avea nimic cu care să înlocuiască aceasă emisie. Deși termenul era cunoscut de foarte multă vreme iar procesele care trebuiau urmate au fost clarificate, la rândul lor, autoritățile române competente nu au făcut absolut nimic în această privință, într-o pasivitate vecină cu inconștiența.

Care sunt efectele neimplementării la termen a procesului de tranziție la televiziunea digitală terestră?
1.    România va trebui să respecte prevederile Acordului Geneva din 2006 și să înceteze transmisia analogică terestră la data de 17 iunie 2015, ceea ce înseamnă că o să devină, începând cu aceeași dată, singura țară din Uniunea Europeană care nu a finalizat procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră.
2.    Cea mai mică dintre problemele create de această situație este cea de imagine – unicat și ultimii din Uniunea Europeană.
3.    Cele aproape 170 de televiziuni (publice și private) care în prezent transmit în sistem analogic terestru ar trebui să spună stop acestei emisii la 17 iunie 2015, fără a avea o alternativă.
4.   În lipsa implementării sistemului digital terestru o parte a populației nu o să mai poată fi informată, iar dreptul la informare este prevăzut în Constituție – art.31 alin. 1 ”dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit”, iar la alin. 2 ”autoritățile publice, potrivit competențelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice și asupra problemelor de interes personal”.
5.    Populația care plătește taxa/abonamentul tv și recepționează terestru programele publice de televiziune nu o să mai recepționa aceste programe începând cu data de 17 iunie 2015. Deci oamenii vor plăti un serviciu de care nu vor putea beneficia.
6.    Începând cu 17 iunie 2015 dacă SNR nu o să mai presteze numărul de ore de transmisie pentru SRTv, venituri acestei societăți de importanță strategică vor fi dimunate cu circa 40%, iar acest lucru o să provoace un efect de domino, afectând activitatea societății (furnizorii nu vor mai putea fi plătiți, ratele la credite, inclusiv la cele cu garanția statului nu vor mai putea fi achitate etc.). Pe lângă acitvitatea SNR va fi perturbată și activitatea unor terți care au echipamente colocate în spațiile societății (operatori de telefonie mobilă, de exemplu). Ce se va întîmpla cu cei 1.400 de salariați ai SNR, specialiști în domeniul tehnic?
7.   Nu în ultimul rând, emisia pe unde radio terestre a programelor de televiziune, mai ales cele ale televiziunii publice (TVR) este un element important în ceea ce privește informarea populației în caz de dezastre naturale și de conflict militar și, în această privință, releele operate de SNR și posibilitatea emisiei digitale terestre în orice moment sunt parte a structurii de apărare și siguranță națională a României.  Aceste element este cu atât mai important cu cât nu departe de granițele României are loc un conflict de amploare, cu posibile evoluții imprevizibile.
Acestea sunt faptele, acestea sunt concluziile.  Cu siguranță că ”black-out” din 17 iunie 2015 va avea loc și nu există niciun plan fezabil care să împiedice ca România să devină sigura țară din Uniunea Europeană și, probabil, din Europa în ansamblu, care ”să stingă lumina” în ceea ce privește emisia terestră a programelor TV. Acesta trebuie să fie însă cât mai scurt și să revenim la normalitate.
Dincolo de autostrăzi care au rămas culori frumoase pe hârtie și de alte nerealizări ale administrației și Statului român, această situație este în egală măsură scandaloasă și dăunătoare intereselor economice și de siguranță națională ale României. Este vorba de simplă incompetență sau și de dezinteres cras?  Qui potest? Cui folosește și cine se face vinovat de actuala stare de lucruri? Operatorii de cablu sunt beneficiari indirecți ai inexistenței emisiei digitale terestre, care ar fi o alternativă la serviciile furnizate de aceștia și o amenințare la supremația de care cabliștii se bucură pe piața românească.  Așa cum am spus și în alte ocazii, televiziunea digitală terestră presupune un model de business mai dificil și mai greu de valorificat decât cablul TV, dar este totuși singura alternativă viabilă la acesta iar progresul tehnologiei face ca dificultățile inerente emisiei terestre să fie și ele depăsite rapid.
Nu era deloc greu, așa cum s-a văzut în multe alte state membre (și ne-membre) ale Uniunii Europene, să se acționeze în intervalul de timp generos oferit de convenția internațională din 2006....din-iunie-2015/


pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
CNA-ul recomandă abonarea la cablu a telespectatorilor care mai receptioneaza televiziunea analogica terestra. Par destul de siguri că proiectul DVB-T2 nu va fi operațional. Campania de informare privind trecerea la televiziunea digitala terestra se va transforma in campania de avertizare a telespectatorilor ca din 17 iunie li se taie macaroana si ca cel mai indicat ar fi sa se adreseze de urgenta unei companii de cablu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să transmită o recomandare societăţilor care deţin licenţe TV cu difuzare terestră ca, în cazul în care doresc să îşi continue activitatea şi după 17 iunie, când acestea se vor închide, să solicite licenţe prin cablu sau prin satelit.
De asemenea, CNA a decis să emită această recomandare "având în vedere posibilitatea ca platforma digitală terestră să nu fie operaţională la acea dată".
Consiliul Naţional al Audiovizualului recomandă acestor societăţi care deţin televiziuni cu difuzare terestră să aibă în vedere iniţierea unor campanii de avertizare a telespectatorilor lor referitor la încetarea obligatorie a emisiei terestre analogice pentru televiziunea sau televiziunile deţinute, începând din data de 17 iunie.

....nchide-14092225


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Ghinion !
Posteaza un protest oficial pe blogul presedintelui Iohannis sau Ponta.
Daca era Basescu inca presedinte si sluga Boc aveam si DVB-T2 functional.
Licitatiile erau castigate demult de Cocos-Pricop si se mai lua un imprumut de 5 miliarde euroi garantat de stat !
Conditia era sa se privatizeze fara licitatie SNR-ul...si/sau sa se vanda ca flota cu prejudiciu  0 (  zero ) .
Asa e de vina doar Voiculescu si marioneta sa V.V. Ponta care trebuie dat jos urgent sa vina guvernul lui Iohannis format din etnicii nemti fugiti si repatriati de urgenta sa faca lucru bine...facut.
De furat nu se mai pune problema, romanii vor castiga din meditatii.
E totusi destul de greu sa stai sa meditezi cand altii isi trag banul la greu.

   


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Daca mai aveam vreo nedumerire asupra a ceea ce se va intampla dupa 17 iunie, cei de la minister ne lamuresc:
Ramane doar tvr 1 analogic in banda VHF iar restul se inchid! Digitalul va fi pornit cand va face plopul mere si rachita micsunele!


pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

Daca mai aveam vreo nedumerire asupra a ceea ce se va intampla dupa 17 iunie, cei de la minister ne lamuresc:
Ramane doar tvr 1 analogic in banda VHF iar restul se inchid!



„Tranziția la televiziunea digitală este un subiect care ne preocupă în mod deosebit ...
Reprezentanții ministerului au mai declarat că până în prezent, variantele principale de lucru propuse de SNR au la bază două scenarii: reluarea procesului de achiziţie prin reconfigurarea actualului proiect și reluarea procesului de achiziţie prin defalcarea echipamentelor în două faze de achiziție distincte, prioritizând implementarea Multiplexului 1 condiţionat, cel mai important ca impact asupra populaţiei.''



ASO  РУМЫНИЯ -73 zile   




Cel mai probabil vor incerca licitatia pentru multiplexul FTA ,restul in anii urmatori ...


pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Vorbe goale! As putea paria ca pe 17 iunie NU vom avea niciun emitator dvb t2 functional!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

As putea paria ca pe 17 iunie NU vom avea niciun emitator dvb t2 functional!


Nu te juca ...vreo firma care a castigat pentru regionale sau locale ar putea sa dea drumul la T2 ...


pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Cele 8 posturi private din VHF care mai au dreptul sa emita si dupa 17 iunie sunt urmatoarele:

TV BAILE HERCULANE  CH. 11
NATIONAL TV  HUNEDOARA CH. 6
ANTENA 1 MEDIAS CH 11
PRIMA TV ORASTIE CH 10
ANTENA 1 SFANTU GHEORGHE CH 11
TV SIBIU CH 9
PRO TV SIGHISOARA CH 6
PRO TV TURDA CH 8


pus acum 9 ani
   
mouse
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 37

ctingeo a scris:

Vorbe goale! As putea paria ca pe 17 iunie NU vom avea niciun emitator dvb t2 functional!



Nici pe  17 iunie 2016 nu va fi functional,ce n-au facut in zece ani se va face in zece zzile...?   


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

Daca mai aveam vreo nedumerire asupra a ceea ce se va intampla dupa 17 iunie, cei de la minister ne lamuresc:
Ramane doar tvr 1 analogic in banda VHF iar restul se inchid! Digitalul va fi pornit cand va face plopul mere si rachita micsunele!

MAJORAREA TAXEI TV -ASTA MAI LIPSEA !
Raportul televiziunii publice: Cupa Mondiala 2014 a atras o treime din totalul publicitatii la TVR, care risca acum sa ramana fara Euro 2016

TVR a atras, in 2014, venituri din publicitate, sponsorizari si proiecte speciale de 30,6 milioane de lei, din care aproape o treime au fost investitii in publicitate legate de Cupa Mondiala, potrivit raportului de activitate pe anul trecut. Raportul a fost dat publicitatii intr-o perioada in care TVR risca sa ramana fara posibilitatea de a difuza Euro 2016 si in care presedintele-director general Stelian Tanase si-a manifestat chiar disponibilitatea ca televiziunea publica sa renunte la publicitate "in schimbul unei majorari a taxei TV".



pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Exista o solutie simpla.
Se cumpara pt. moment encodere si se emite pe structura actuala cu modificarile de rigoare fara alte investitii majore pana cand vor fi capabili sa organizeze o licitatie adevarata normala si corecta.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Chiar daca asa cum zici solutia e simpla si se poate aplica (asa o fi nu stiu ce sa zic, dar te cred), problema e ca nu sa facut si nici nu se intrevede o campanie de informare in mass media sa stie tot prostul ce e aia televiziune digitala si de ce se face trecerea asta. Si sa se explice de ce televizorul cu lampi sau ala care la cumparat in rate in ani '90 nu o sa mai prinda nimic din 17 iunie. Si de ce are nevoie de un TV nou sau macar de un receiver si ar mai fi o mie de si-uri de zis, problema e ca, clica asta de la putere tine o tara in "bezna", dar sa nu ne apucam de politica ca imi creste tensiunea . Mai sunt 2 luni si 2 zile si ei nimic ca si cum nimic nu s-ar intampla .....

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
O tara in bezna?
De unde ai scos asta ?
Conform datelor oficiale, doar 6.8% din gospodării  mai sunt dependente de recepţia terestră a programelor de televiziune. Dintre acestea 86% au acces in caz extrem, optional evident ,  la cel putin un operator de cablu dupa intreruperea emisiei analogice.

DIn cate tin minte ministrul sub care s-a amanat  trecerea la digital in 2015, Gabriel Sandu, a fost saltat de DNA si a dat la greu cu subsemnatul in dosarele curvetei basiste.
Citeste aici daca nu mai ai tinere de minte.
Ori atunci era bataia pestelui si erau si doritori de calibru..
Dar nu erau din aceia dispusi sa intoarca parandaratul, asa ca blonda si marinarul i-au flit-uit.
In plus, se tot vorbeste pe surse ca exista dosare cu ceva spagi date de unii cablisti ca sa NU se petreaca event-ul, unii legand demiterea lui Oprea de la RDS  si de acest aspect pe langa celebra mita data @ Mitica Dragomir.

Curioasa in acest context este recenta pozitie CNA, destul de edificatoare, mergand pe aceeasi "strategie", de indrumare a TV-urilor locale sau regionale catre licente de cablu sau satelit dupa 17 iunie 2015 !!!
Despre ce vorbim?
Ceva pute inclusiv la CNA de unde a razbatut informatia ca nu va exista nicio perioada de tranzitie ...inca de anul trecut.
E vorba totusi de ceva banuti care se invart, si nu putini.
Intre timnp, in ultimii 5 ani, cablistii au penetrat masiv si mediul rural, asa cum si-au dorit.
Si inca mai vor sa stoarca si ultima picatura posibila dupa ASO adica pe ultimii amarati care vor fi constransi sa se aboneze la ei.
Apoi, probabil, cineva va pune problema privatizarii tot pe nimic, adica sa puna laba mocca pe RADIOCOM cu tot patrimoniul, in sfarsit, care nu va mai fi "profitabil ",
Exact dupa schema stiuta de 25 de ani, caci si acesta este un target al unor interese externe Romaniei.
Spoliere maxima prin compliciitatea unor tradatori autohtoni.
E foarte simplu.
Atat timp cat romanii stau cu capul cel prost in pamant si nu fac nimic, nu protesteaza si merg ca vitele mugind intru lamentare tampa si bleaga impartiti in gloate de prosti venerand fiecare pe hotii lor, asa le trebuie.

Pana atunci...
RADIOCOM va tine inca o licitatie si poate inca una pt. achizitionarea de echipamente .....pana vor apare ofertanti.
Detalii aici



_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Adevarul e ca ma doare'n paula cine a amanat si ce a amanat si de ce, toti sunt o apa si un pamant in tara asta de la basisti, pontisti iliescieni tapinari si asa mai departe. bezna = lipsa de informatie asta am vrut sa zic si astia de la 2 si 15 stiu cel mai bine ca un popor neinformat e o mare masa de manevra cat mai usor de format dupa cum vor uni.

P.S. Pot sa privatizeze RADIOCOM-ul si apoi sa inceapa sa taie emitatoarele si ce mai au pe acolo din categoria metale feroase si neferoase si sa le valorifice. Tara e cablata 90% sau cat mama dracului o fi si asa nu mai e nevoie de nimic. De abia nu mai incurcam pe nimeni in eter. Avem cablu ce caru meu...

Modificat de Stailus (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36

Stailus a scris:

Adevarul e ca ma doare'n paula cine a amanat si ce a amanat si de ce, ...

Adevarul e ca din cauza la durerile astea-n paula suntem in situatia asta.

Modificat de DIVX2009 (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
" Un alt mare scandal sta sa izbucneasca in Romania !

Acesta este legat de intarzierea si tergiversarea trecerii la televiziunea digitala terestra din Romania si apropiata sistare a transmisiilor TV analogice asumata de Romania pt. 17 iunie a.c. fara perioada de tranzitie, ba mai mult fara alternativa de receptie terestra la liber a programelor TVR pentru care toate gospodariile platesc abonament pe factura de enerige electrica.
Sunt in curs de pregatire posibile actiuni in instanta in aceasta speta si proteste de strada.

Deasemnea, "pe surse" se vorbeste tot mai des ca exista un dosar in lucru la DNA, disjuns din ancheta Microsoft, plecat de la indicii ( denunturi + interceptari telefonice + inregistrari ambientale ) legate de spagi ( folosite apoi pt. finantarea campaniilor electorale ale PDL ) date si pt tergiversarea si intarzierea trecerii la transmisia TV digitala terestra in Romania cu scopul penetrarii maxime in mediul rural a televiziunii prin cablu inca de pe vremea cand era ministru Gabriel Sandu cand s-a oprit licitatia la acel moment si s-a amanat pentru 2015.

Sunt indicii ca au fost implicate si persoane din CNA acestia afirmand neoficial inca de anul trecut ca in Romania se va sista transmisia analogica terestra fara sa fie functionala transmisia digitala situatie in care populatia ramasa fara semnal in antena va fi obigata sa se aboneze la televiziunea prin cablu neexistand alta alternativa pentru receptia programelor TVR "

[ne]stireazilei.ro

Am ajuns in urma tuturor chiar si a Moldovei de care ne place sa radem ....
Nu se mai poate cu atata hotie in tara asta.


***

GABRIEL SANDU, fost ministru al Comunicaţiilor

"Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României"

"Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrala PDL.Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă . Practic eu trebuia sa particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro."


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

" Un alt mare scandal sta sa izbucneasca in Romania !





Te-ai ,,intalnit'' cu Satanicu ?!   


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Adevarul e ca mai speriat rau de tot cu ditamai poza ...e originala oo7  sau e a vreunui tip fotogenic ?!



pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Nu ma mai recunosti ?


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

Nu ma mai recunosti chiar daca eram mai tanar in poza aia ?



Sunt eu, Ban.......


Ai promis asta-iarna o poza  in trafic  ,spuneai ca la primavara o s-o vedem ...se poate ?!







pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Romania va trece la televiziunea digitala la 31 decembrie 2016. Proiectul de lege poate fi consultat incepand cu data de 24 aprilie 2015 pe site-ul  , acesta urmand sa fie transmis pe circuitul de avizare conform legislatiei in vigoare.

Modificat de ctingeo (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

Prin acest proiect de lege se propun o serie de măsuri tranzitorii menite să asigure tranziția efectivă de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia la nivel naţional, respectiv continuarea transmiterii programelor de televiziune în format analogic din banda 174-230 MHz banda VHF (very high frequency)] pentru o perioadă determinată, ulterioară datei de 17 iunie 2015.


Asta stiam.
E o abureala ca sa spuna ca romanii au chipurile acces la informare in analogic in continuare de la TVR.
Numai ca e minciuna prin omisiune.
In VHF cu ce acoperire si cu ce content va mai fi prezent TVR ?
Se micsoreaza corespunzator abonamentul in lipsa optiunii in DVB-T ?

Practic se joaca cu mult tupeu si jigodism aceeasi carte,  impingerea si a ultimilor amarati catre cablisti unde vor mai da niste bani, dupa 17 iunie 2015.

Va iesi scandal pe plata abonamentului TVR si nu numai daca SNR-ul nu va da drumul la semnal digital pe reteaua actuala macar din pozitiile dominante.
Fie si temporar pana la finalizarea licitatiei de atribuire din proiectul DVB-T(2) si punerea in opera.
Cateva encodere nu sunt o probelma ca sa fie achizitionate pana in 17 iunie si puse la munca in statiile actuale dominante.
Pe urma au timp sa execute in tihna noul proiect si chiar sa utilizeze encoderele respective in noua infrastructura.
Dar este limpede ca nu se doreste.
Aici e vorba de spagi grase la varf nu la cotor...


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Da. Acum avem si confirmarea oficiala (prin proiect de lege) a faptului ca digitalul in Romania ramane mort si in perioada urmatoare. Citind proiectul de lege ma incearca o senzatie de voma fata de cei care l-au scris. Parca am fi ultimii prosti de pe lume. Asa ne trateaza "stimabilii" din minister.

Modificat de ctingeo (acum 9 ani)


pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Ai rabdrae ca mai dureza si cu proiectul asta pana devine lege.
E posibil sa nu fie avizat!
Si iar, alta intarziere...

Fa o sesizare la DNA !
In multe cazuri s-au miscat si cand au primit sesizari anonime.
Desi nu cred ca vor misca vreun deget in acest caz.

Radiocom-ul ar face bine sa achizitioneze cateva encodere, asa cum am scris mai sus si sa dea drumul cum poate, acum, pana pe 17 iunie, pe actuala infrastructura de emisie, din mers, la cateva statii dominante, temporar, asa cum era in proiectul vechi., adica pe structura UHF - TVR 2 actuala.
E o investitie minima si usor de pus in practica.
Encoderele pot fi folosite ulterior si integrate in proiectul nou de DVB-T...cand se va putea, pana la finele lui 2016.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:



Va iesi scandal pe plata abonamentului TVR si nu numai daca SNR-ul nu va da drumul la semnal digital pe reteaua actuala macar din pozitiile dominante.
Fie si temporar pana la finalizarea licitatiei de atribuire din proiectul DVB-T(2) si punerea in opera.
.



Cine va face scandal ?
Caz real : s-a deconectat de la cablu si a trecut pe terestru ...statia PRO TV Focsani a fost inchisa cateva saptamani iar cand a auzit si de receptor digital la vreo 200 lei plus ca trebuia sa astepte pana in iunie sa abonat iarasi la cablu ! 

Finalizarea licitatiei ...in forma actuala cu trei multiplexe se va finaliza vreodata ?!


pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Se reia la anu' doar pentru un singur multiplex. Pana atunci ne lasa sa ne mai bucuram in continuare de tvr 1 VHF. Apropo, sigur tvr 1 in VHF acopera toata tara? Ca sunt destule zone unde e prezent numai in UHF iar statiile respective se vor inchide.

pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Nicolae Voican, reprezentantul TVR, a declarat în şedinţa CNA de marţi că TVR 1, pentru emisia terestră analogică şi pentru acoperirea naţională de 98,98%, foloseşte anumite emiţătoare, doar o parte din acestea urmând să se întrerupă la 17 iunie. Astfel, ar urma ca între 83 şi 86% din populaţie să recepţioneze TVR 1 terestru şi după 17 iunie. Însă nu vor mai putea fi recepţionate terestru TVR 2 şi canalele regionale ale TVR. "Noi sperăm că la următoarea licitaţie a SNR va fi cel puţin ofertă, în aşa fel încât, până la sfârşitul anului, să pornească şi digitalizarea terestră, conform unui plan pe care o să-l stabilim împreună. Şi atunci că probabil pe lângă TVR 1 se va vedea şi TVR 2", a spus Voican.Răsvan Popescu a remarcat că acest aspect impune informarea populaţiei privind TVR 2 şi canalele regionale ale TVR. "Asta presupune şi o informare a populaţiei în legătură cu această evoluţie, să nu ne trezim cu tot felul de reclamaţii, neînţelegeri", a spus Popescu.http://mediafax.ro/cultura-media/cna-a-avizat-favorabil-un-proiect-de-lege-care-permite-transmisia-analogica-terestra-pana-in-2016-14170111?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MediafaxCultura+%28Mediafax+-+Cultur%C4%83-Media%29

pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Peste 20 de televiziuni cu difuzare terestra au cerut de la CNA licente de cablu pentru a putea emite dupa incetarea emisiei analogice.http://www.paginademedia.ro/2015/04/peste-20-de-televiziuni-cu-difuzare-terestra-au-cerut-de-la-cna-licente-de-cablu-pentru-a-putea-emite-dupa-incetarea-emisiei-analogice/

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Ofera vreun cablist doar pachetul TVR gratis ?
Atat timp cat nu poti sa receptionezi la liber decat TVR 1 a plati abonamentul intreg ti se pare corect ?
E vorba de un principiu.
Cine merge in instanta cu aceasta speta castiga sigur !

Tu vad ca esti dispus sa platesti abonamentul TV intreg in continuare cu acelasi cuantum si sa prinzi, daca ai noroc in zona, doar TVR 1.
Felicitari!

Unii cu studii de drept insa vad in asta o oportunitate sa mai castige niste bani pe spinarea statului.
Traim in Romania !

Mai este o solutie,
Sa se ofere gratis pt. amarati, subventionat,  un set de receptie prin satelit pt. pachetul TVR !

Sau ...
Sa se opreasca treptat emitatorii care nu interfereaza cu digitalul dela vecini pe masura ce se da drumul la noua retea digitala terestra.
De exemplu in Bucuresti, Sibiu si zonele limitrofe se poate opri de pe acum.
Sa opresti fara sa ai tranzitie este o aberatie.
Dar traim in Romania unde orice este posibil.
Cu exceptia NORMALITATII !


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:



Mai este o solutie,
Sa se ofere gratis pt. amarati, subventionat,  un set de receptie prin satelit pt. pachetul TVR !




Asta urmeaza ...dupa 31 decembrie 2016 !


pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Interes 0 pt multiplexele nationale ramase nealocate. Doar trei firme s-au mai inscris pt muxuri locale: o firma de paza si doua televiziuni locale din neamt si buzau.

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
COMUNICAT DE PRESĂ
30.04.2015


3 companii calificate în licitația pentru televiziunea digitală terestră

În cadrul celei de-a treia licitații pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră organizate de Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) și-au depus dosarele de candidatură patru companii. Grup Est Security S.R.L., Info Total Press S.A. și TV Sat 2002 sunt companiile care au fost admise în licitație, compania Nova Media S.R.L. fiind descalificată din cadrul procedurii întrucât nu a îndeplinit condițiile impuse prin caietul de sarcini.
Până la data de 13 mai 2015 comisia de licitaţie va anunţa câștigătorii în urma ofertelor inițiale depuse și dacă este necesar să fie organizate runde de licitație.
În cadrul licitației sunt disponibile două multiplexuri naționale, 31 de multiplexuri regionale și 19 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră. Așa cum a fost stabilit prin strategia privind tranziția de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră aprobată de guvernul României, alocarea multiplexurilor se face prin procedură de selecţie competitivă. Aceasta presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă iniţială prin care să indice categoriile şi numărul de multiplexuri pe care doreşte să le achiziționeze. În funcție de existența sau nu a unei cereri mai mari decât oferta, licitația poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depășește oferta, pentru celelalte categorii desemnarea câştigătorilor făcându-se pe baza ofertei iniţiale. După ce se stabilesc câștigătorii și prețurile pentru fiecare multiplex solicitat, licitația poate continua cu o rundă de alocare în care multiplexurile vor fi repartizate ofertanţilor câştigători pe baza sumelor suplimentare pe care aceştia vor fi dispuși să le plătească pentru a obţine o anumită alocare a frecvenţelor.
Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitației pentru fiecare din cele două multiplexuri naționale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale și locale aceasta variază între 1.000 pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ și 10.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judeţ din categoria E, conform clasificării din caietul de sarcini. Taxele de licență au fost stabilite de către Guvern în luna februarie 2014.
Prin intermediul fiecărui multiplex național se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii țări, în timp ce multiplexurile regionale și locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un județ, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani.
Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.
Documentaţia licitaţiei poate fi accesată pe pagina de internet a ANCOM, aici.
Informații suplimentare:
În luna iunie 2014 s-a finalizat prima licitație pentru acordarea multiplexurilor digitale naționale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naționale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câștigând multiplexul acordat condiționat „free to air” şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentând taxă de licenţă.
Alte nouă multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate în urma unei licitații ce s-a finalizat în luna februarie 2015. Companiile câștigătoare au fost: Regal - care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru suma de 8.010 euro,  Cargo Sped - care a câștigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom - care şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus - care a obținut 1 multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 euro și Digital Video Broadcast - care şi-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 euro.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Ce sa faca o firma de paza, in cazul de fata Grup Est Security care are contract de paza si cu SNR cu licenta de multiplex digital ? O fi si nationala. In caietele de sarcini nu exista oare si niste criterii tehnice, minime ?
Foarte interesant!


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

COMUNICAT DE PRESĂ
30.04.2015


3 companii calificate în licitația pentru televiziunea digitală terestră

În cadrul celei de-a treia licitații pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră organizate de Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) și-au depus dosarele de candidatură patru companii. Grup Est Security S.R.L., Info Total Press S.A. și TV Sat 2002 sunt companiile care au fost admise în licitație,
.


TV SAT 2002 RM. SARAT  si-a depus candidatura  ...o sa ajunga filmele indiene in Bucuresti ?! 

ASO ROMANIA  -- 44 de zile



pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
COMUNICAT DE PRESĂ
4.05.2015


6,9 milioane de abonați la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale în România

În anul 2014, numărul total de abonaţi la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost a înregistrat o creştere de 5,9%, atingând valoarea de 6,9 milioane, față de 6,5 milioane la finalul anul 2013. Pe fondul acestei creșteri, rata de penetrare la nivel de gospodării a ajuns la 92%, conform datelor raportate de furnizori către ANCOM.
Majoritatea abonaților la servicii de retransmisie continuă să recepționeze programele TV prin intermediul rețelelor de cablu, numărul acestora atingând cifra de 4,38 milioane la finalul anului 2014 (+6,3% față de anul 2013), în timp de 2,46 milioane abonați recepționează programele TV prin rețele satelit de tip DTH (+4,7% față de anul 2013), iar 68 de mii de abonați recepționează aceste programe prin tehnologie IP (+22,1% față de anul 2013).
La sfârșitul anului 2014, 60% din totalul abonaților erau din mediul urban, majoritatea de 80% fiind abonați la cablu. În mediul rural, cei mai mulți dintre abonați, în procent de 61%, recepționează programele TV prin intermediul rețelelor satelit de tip DTH.
Din punct de vedere al modului de recepționare a programelor TV, numărul de abonați la serviciile de retransmisie a programelor în format digital continuă să crească și în anul 2014, atingând cifra de 4,23 milioane din totalul de 6,9 milioane de abonați (în creștere cu 9% față de anul 2013). Dintre aceștia, 58% recepționează programe TV în format digital prin intermediul rețelelor satelit (DTH), în timp ce 40% recepționează aceste programe prin rețele prin cablu, iar 2% prin tehnologia IP (IPTV).
Din cei 4,38 milioane de abonați la servicii de retransmisie prin rețele de cablu, 1,7 milioane beneficiau de servicii în format digital (în creștere cu aproape 15% față de anul 2013), ceea ce înseamnă că rata de penetrare la nivel de gospodării a acestor servicii a ajuns la 23%.
Mai multe informații vor fi disponibile în raportul de date statistice, realizat de ANCOM pe baza datelor raportate de către furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice care au desfășurat activități comerciale în semestrul II al anului 2014.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
rvic77
Membru Activ

Din: Fundulea
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 202
Pai la o asemenea piata nu merita sa se dea moca pe DVB-T nici un pachet. 
In Europa de Vest e un pic mai bine intrucat a existat acoperire TV terestra analogica - in Franta stiu ca aveau si canale codate transmise prin aer, acum au trecut pe digital, la familia la care am stat din Reims, aveau antena pe casa si nu parabola sau cablu, ziceau ca e scump, cam 80 E/luna si oricum nu se uita decat 2-300 min/luna la TV - in Romania probabil ca timpul mediu de tembeliziune e 1000-2000 minute/luna deci sa traiasca si sa se imbogateasca cablistii 

Modificat de rvic77 (acum 9 ani)


_______________________________________
Bucharest East FM DX-er - KN34GL - Fundulea
Current DX devices : Sony SA3ES (eskip & listen), Onkyo Integra T4670 (tropo straight antenna DX), Tecsun PL390 (portable) and Tecsun PL390 (portable)
Backup : Sony ST920B, Eton G5, Sony Z1 -mobile phone radio

pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Licitaţia deschisă  SNR

Implementarea reţelei naţionale de televiziune digitală terestră a multiplexului 1 FTA


pus acum 9 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
4 multiplexuri de televiziune digitală terestră adjudecate în urma ofertelor inițiale

13.05.2015


Info Total Press S.A. și-a adjudecat 3 multiplexuri (2 regionale în Suceava şi Botoşani şi unul local în Bacău) și TV Sat 2002 a câștigat 1 multiplex regional în Buzău.



Comunicat de presa
Data: 13.05.2015 

4 multiplexuri de televiziune digitala terestra adjudecate in urma ofertelor initiale


In urma ofertelor initiale depuse de cei trei candidati admisi in licitatia pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra, comisia de licitatie anunta ca au fost adjudecate 4 multiplexuri. Astfel, Info Total Press S.A. si-a adjudecat 3 multiplexuri (2 regionale in Suceava si Botosani si unul local in Bacau) si TV Sat 2002 a castigat 1 multiplex regional in Buzau.

Intrucat companiile Grup Est Security S.R.L. si Info Total Press S.A. au depus oferte pentru acelasi multiplex din Piatra Neamt, licitatia va continua cu rundele primare de licitatie care  vor incepe luni, 18 mai 2015.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare dintre multiplexurile regionale si locale, variaza intre 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet si 10.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judet. Taxele de licenta au fost stabilite de Guvern printr-o Hotarare in luna februarie 2014.

Prin intermediul fiecarui multiplex regional si local se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul cate unei anumite zone de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Documentatia licitatiei poate fi accesata pe pagina de internet a ANCOM, aici.


Informatii suplimentare:

ANCOM a mai organizat doua licitatii pentru acordarea de multiplexuri digitale. In luna iunie 2014 s-a finalizat prima licitatie pentru acordarea multiplexurilor digitale nationale in urma careia au fost alocate trei multiplexuri nationale catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii S.A., compania castigand multiplexul acordat conditionat „free to air” si alte doua multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentand taxa de licenta.

Noua multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate in urma unei licitatii ce s-a finalizat in luna februarie 2015. Companiile castigatoare au fost: Regal - care si-a adjudecat 1 multiplex regional (Ramnicu Valcea) pentru suma de 8.010 euro,  Cargo Sped - care a castigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom - care si-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 in Bucuresti si unul in Ploiesti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus - care a obtinut 1 multiplex regional (Iasi), contra unei sume de 10.000 euro si Digital Video Broadcast - care si-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 euro.




pus acum 9 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Din nou povesti! SNR vrea sa ia un credit de peste 5,23 milioane de euro pentru a finanta partial prima faza din reteaua nationala de televiziune digitala terestra

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Precizare


Sunt numai 2 licitatii, una pentru echipamentul de emisie plus ceva sisteme radiante si cateva grupuri electrogene pentru care se solicita credit furnizor cu perioada de gratie adica producatorul de echipamente, in cel mai bun caz , le furnizeaza urmand ca banii sa si-i recupereze in 8 ani.
A doua licitaitie este pentru echipamnetul de transport al mux-urilor .
Plata acestor echipamente se va face de catre SNR de aceea se cauta un credit in valoare de 5 mil euro .


Asa trebuia procedat inca de anul trecut dupa ce s-a castigat lictitatia.

Nimeni nu va fi tras la raspundere asa cum nimeni nu fost tras pt. jefuirea Romaniei in ultimii 25 de ani.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 9 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Sa ne uitam si pe la altii ...

link

Se poate si fara...DVB-T(2) ?


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
SNR

Punerea in functiune a echipamentului Headend principal se va face cu prioritate maxima , in 45 de zile de la semnarea contractului ...deci 17 iunie + 45 =02 August 2015



pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Daca se semneaza vreun contract pana pe 17 iunie !
Incep sa regrete tot mai multi anii de dinainte de '89, 
Ceea ce este grav dupa 25 de ani ....de tranzitie.
In fapt un jaf fara precedent la scara nationala.






_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

Costel DVB-T2 a scris:


007/Ro a scris:


Inca putina rabdare.
Dupa ASO sa vezi putere din Herastrau, vere !




Stiam ca dupa ce trece la T2  ... daca stii ceva ne potzi spune !


Crezi ca mai stie careva ceva sigur in Romania ?
Inseamna ca traiesti intr-o alta Romanie !
Ferice de cei ca tine !

   





Vei avea DVB-T(2) la anu' cand se implinesc 60 de ani de televiziune in Romania !
Si sunt, ce coincidenta, alegeri....


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Daca doriti sa revedeti!


pus acum 8 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la