ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up )
Main forum is @ rdi.boards.net , please go there first !
Lista Forumurilor Pe Tematici
ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up ) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ROMANIAN SMART INFO ( RDI.BOARDS.NET BACK-UP )

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cezi din Vaslui
Femeie
23 ani
Vaslui
cauta Barbat
27 - 80 ani
ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up ) / Radio Televiziune Terestra / DVB-T(2) Romania - SISTEM DIGITAL TERESTRU DE TELEVIZIUNE Moderat de 007/Ro, Draco, fernb
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Daca doriti sa revedeti!

Modificat de ctingeo (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Cea de-a treia licitație pentru multiplexurile de televiziune digitală terestră s-a finalizat

27.05.2015

În urma celei de-a treia licitații desfășurate de ANCOM pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră au fost adjudecate 5 noi multiplexuri regionale și locale în Suceava, Botoșani, Bacău, Buzău și Piatra Neamț.


Comunicat de presa
Data: 27.05.2015

 

Cea de-a treia licitatie pentru multiplexurile de televiziune digitala terestra s-a finalizat



In urma celei de-a treia licitatii desfasurate de ANCOM pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra au fost adjudecate 5 noi multiplexuri regionale si locale in Suceava, Botosani, Bacau, Buzau si Piatra Neamt.

In urma ofertelor initiale, Info Total Press S.A. si-a adjudecat 3 multiplexuri (2 regionale in Suceava si Botosani si unul local in Bacau) pentru care va achita o taxa de licenta in valoare de 18.200 euro, iar TV Sat 2002 a castigat 1 multiplex regional in Buzau pentru care va achita suma de 8.000 euro.

Multiplexul din Piatra Neamt a fost adjudecat in urma a 42 runde primare, care s-au desfasurat in perioada 18 – 26 mai. Castigatorul acestui multiplex este Grup Est Security S.R.L., suma ce urmeaza a fi achitata catre bugetul de stat fiind de 41.600 euro.

Taxele de licenta, a caror valoare cumulata se ridica la 67.800 €, urmeaza a fi achitate catre bugetul de stat in termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anuntarii rezultatelor.

Prin intermediul unui multiplex regional se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul unui judet, in timp ce un multiplex local va acoperi o zona de alocare echivalenta cu o localitate. Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Documentatia licitatiei este disponibila pe pagina de internet a ANCOM, aici.


Informatii suplimentare:

ANCOM a mai organizat doua licitatii pentru acordarea de multiplexuri digitale. In luna iunie 2014 s-a finalizat prima licitatie pentru acordarea multiplexurilor digitale nationale in urma careia au fost alocate trei multiplexuri nationale catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii S.A., compania castigand multiplexul acordat conditionat „free to air” si alte doua multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 €, reprezentand taxa de licenta.

Noua multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate in urma unei licitatii ce s-a finalizat in luna februarie 2015. Companiile castigatoare au fost: Regal - care si-a adjudecat 1 multiplex regional (Ramnicu Valcea) pentru suma de 8.010 euro,  Cargo Sped - care a castigat 1 multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom - care si-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 in Bucuresti si unul in Ploiesti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus - care a obtinut 1 multiplex regional (Iasi), contra unei sume de 10.000 euro si Digital Video Broadcast - care si-a adjudecat 1 multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 euro.




link


pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36

007/Ro a scris:


Costel DVB-T2 a scris:


007/Ro a scris:


Inca putina rabdare.
Dupa ASO sa vezi putere din Herastrau, vere !




Stiam ca dupa ce trece la T2  ... daca stii ceva ne potzi spune !


Crezi ca mai stie careva ceva sigur in Romania ?
Inseamna ca traiesti intr-o alta Romanie !
Ferice de cei ca tine !

   





Vei avea DVB-T(2) la anu' cand se implinesc 60 de ani de televiziune in Romania !
Si sunt, ce coincidenta, alegeri....

Si sa vezi coincidenta, ce muie isi vor lua de la noi...


pus acum 8 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Din 17 iunie TVR trece la televiziunea digitala terestra.Ce trebuie să ştie telespectatorii TVR:
Începând cu data de 17 iunie 2015, programele TVR vor putea fi recepţionate după cum urmează:
- prin recepţie directă din satelit;
- în pachetul de bază al distribuitorul de cablu;
- prin recepţie digitală terestră, prin antenă acolo unde este disponibil Informaţii despre existenţa semnalului vor putea fi obţinute prin consultarea hărţilor care vor fi publicate de ANCOM sau CNA. Începând cu această dată, televiziunea analogică, receptată cu televizoarele clasice, va fi întreruptă, fiind înlocuită de televiziunea digitală terestră. Din 17 iunie 2015, televiziunea digitală terestră va fi singura posibilitate de a recepţiona, gratuit, cu antenă de cameră sau de exterior, programe de televiziune, pe teritoriul României.


pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Da, da, da....
DVB-T2 cu antena de odaie, iaca visul lui don Costelo ot Ramnic cum devine realitate !



Pisica e aruncata in curtea SNR-ului acum.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Pai matza e la ei de anul trecut,de cand au achizitionat si achitat licenta (banuiesc ca sa achitat), deci ei ar trebui sa se tina de contract si parca (acum nu mai stau sa caut) se obligau ca la 17 iunie 2015 sa porneasca DVB-T2 pe 50% din teritoriu (nu stiu daca e corecta cifra).

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:



Pisica e aruncata in curtea SNR-ului acum.


Noroc ca am vecinii moldoveni ,sper sa nu ma dezamageasca ...


   


pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

Din 17 iunie TVR trece la televiziunea digitala terestra.Ce trebuie să ştie telespectatorii TVR:


,,TVR 1965 - Programul TV se poate recepţiona pe 40% din teritoriul ţării, prin intermediul releelor.''

Din 17 iunie 2015 ne reintoarcem in anii '60 !

TRIO GRIGORIU BROSCUTA OAC   1959






pus acum 8 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Sa nu fim atat de siguri! E posibil ca emisia analogica sa continue in uhf si dupa 17 iunie,  proiectul de lege doar cu tvr1 vhf nu a fost aprobat iar la licitatia pt digital cel mai probabil iar nu s-a inscris nimeni!

pus acum 8 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Consiliul Naţional al Audiovizualului  a aprobat, în şedinţa de joi, textul unei instrucţiuni privind desfăşurarea unei campanii de informare a publicului despre încetarea emisiei analogice terestre TV în România, care trebuie să fie difuzat de posturile de televiziune. Astfel, în şedinţa de joi s-a hotărât ca radiodifuzorii, publici şi privaţi, care urmează să înceteze transmisia analogică terestră, în condiţiile măsurilor impuse prin Hotărârea Guvernului României nr. 403 din 19 iunie 2013, au obligaţia de a comunica publicului data încetării transmisiei, zona de recepţie afectată, precum şi modalităţile alternative de recepţie a serviciilor de programe în cauză.
Aceste informaţii se vor difuza în perioada 8 - 16 iunie, sonor şi vizual, de cel puţin trei ori, în intervalul orar 18.00 - 22.00, din care o dată în principala emisiune de ştiri.


pus acum 8 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
TVR vine cu lamuriri:

Care este termenul limită de oprire a emisiei analogice?
În data de 17 iunie 2015 se va întrerupe orice transmise de televiziune analogică terestră. (este posibil că emiţătoarele de FIF să rămână funcţionale până pe data de 31 decembrie 2015 în funcţie de trecerea legii de camerele reunite ale Parlamentului.)
Este necesară oprirea transmisiei analogice?
Da, întreruperea va avea loc chiar dacă reţeaua digitală terestră nu va fi complet funcţională. De altfel România a rămas ultima ţară din regiune pe analog chiar şi vecinii făcând trecerea de ceva timp. Ţări non UE stau mai bine cu implementarea televiziunii digitale terestre.
Când se finalizează implementarea ?
În conformitate cu prevederile din Strategiei a Guvernului, MUX 1 va trebui să asigure o acoperire, în recepţie fixă, de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu naţional până în 31 decembrie 2016.
După data finalizării pot prinde garantat TVR digital terestru ?
Este posibil ca la data de 31 decembrie 2016 în zona unde locuiţi să nu puteţi recepţiona transmisia digitală terestră.
Vă recomandăm să treceţi la recepţia directă de pe satelit.
Eu sunt în zona de acoperire?
Imediat cum vor fi făcute publice hărţile de acoperire, vă vom informa pe canale accesibile.


pus acum 8 ani
   
rvic77
Membru Activ

Din: Fundulea
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 202
La tara pe V. Oltului sub muntele Cozia in 2005 vine RDS sa cableze, taranii, nu vor ca au TVR de pe Cozia la antena... dupa 2 luni avarie la releu.... 'avaria' a durat 4 luni timp in care taranii s-au cablat la RDS ca sa se uite la TVR; acum pot opri si analogicul, toata lumea plateste de 2 ori pentru TVR, o data cablistul si o data pe factura de curent. Welcome to Romania ! Scenariul sunt convins ca s-a aplicat peste tot in tara, acum nu vad de ce nu se spune pe fata ca treaba e consumata.
Afara de cativa DX-eri nu mai are si nici nu mai gandeste nimeni ca se poate privi la TV gratis in tara asta chiar daca vezi zeci de mii de reclame 


_______________________________________
Bucharest East FM DX-er - KN34GL - Fundulea
Current DX devices : Sony SA3ES (eskip & listen), Onkyo Integra T4670 (tropo straight antenna DX), Tecsun PL390 (portable) and Tecsun PL390 (portable)
Backup : Sony ST920B, Eton G5, Sony Z1 -mobile phone radio

pus acum 8 ani
   
Optimus
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 11




București
Bucegi ?
Feleac
Craiova
Iași
Techirghiol
Timișoara

Succes !

Sa fiti iubiti !

Modificat de Optimus (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36
the the, matale esti?

pus acum 8 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
Bucuresti > C-30 dupa miezul noptii

pus acum 8 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42

Admin a scris:

Bucuresti > C-30 dupa miezul noptii

Sursa?


pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111

Admin a scris:

Bucuresti > C-30 dupa miezul noptii



Si restul enumerate sau numai in Bucuresti?


pus acum 8 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
Si restul, pe rand, in urmatoarele saptamani.
Feleac, Urseni, Pietraria, Costila, Techirghiol, s.a.m.d.


pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
La Sibiu ce se intampla ... il opresc dupa 7 ani de teste? Ca nu il vad enumerat mai sus...

pus acum 8 ani
   
marsel90
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 378
Imi pare un mare mister, parca stam ascunsi sa aruncam o petarda si sa nu fim vazuti.
Toti au pornit emitatoarele ziua, au facut teste ziua, numai noi romanii din tara asta de rahat,pornim noaptea emitatoarele, vrem sa aratam ca muncim noaptea, noi suntem cu mot fata de toti ceilalti.
Parerea mea, poate la noapte pornec doar in Bucuresti.

Modificat de marsel90 (acum 8 ani)


_______________________________________
Hobby


pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

DIVX2009 a scris:

the the, matale esti?



Nu prea mai ghicesti bine de la o vreme incoace ...



P.S. Astia nici nu au finalizat licitatia si avem ,,informatori '' ca in noaptea asta se da drumul la T2 !

   


pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36
Da, o mare vrajeala. La mine nu a pornit nimic. TVR2 e OFF.

pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36

Admin a scris:

Si restul, pe rand, in urmatoarele saptamani.
Feleac, Urseni, Pietraria, Costila, Techirghiol, s.a.m.d.

Din parti. Din nou doar bucurestiul, restul da-i in P*la calului.


pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
= GHINION =



***

Au fost reclamatii ca se lucreaza noaptea, pe furis.
Asa ca acum se lucreaza ziua.
Ca in Romania.
Mai o tigara, mai o cafea...si hai acasa.
Mai este zi si muine, ...si poimuine.... !




Provincia sa mai astepte pachete si bani din diaspora !
Sau sa plece cum a zis Chiorul.
Au votat acum paltonul bine facut !
Croiala super, marca Putin-Merkel !
GHINION.

Hai, la munca, fugutza, nu la intins mana, romani fraieri si naivi !
Si sa nu cumva sa furati !
Exclus.
Conducatorii vostrii nu admit concurenta !
A NEVERENDING STORY...

   


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111

Admin a scris:

Si restul.



Si restul dau m..e la mi..ci, asa cred ca e cel mai bine.

Modificat de Stailus (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36
Ai legat o sarma de antena lor de emisie?

pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Nu,
E pe Polarisul de-acasa orientat pe sarbi ( la circca 90 grade fata de Herastrau ) si cu alimentarea scoasa !
Trece capacitiv prin preamp.
Daca bag alimentarea se strica BER-ul, chestie care nu prea ma incanta deloc pt. DX.
Adica daca ramane asa e rost de rejectii.
Dimineata era lesinat,
Se fac reglaje inca la emitator.
S-ar putea sa ofere bucurie in Ramnic daca ramane la puterea asta, fiind si DVB-T2.
Chiar sunt curios cum intra pe prepeleac.
Si in Craiova.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36
Am inteles ca a fost oprit si i-au dat drumul iar cu putere maxima.

pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36
Ar trebui sa intre fara probleme pe prepeleac.
Putere dubla, frecventa mult mai mica decat cea de pe mux-urile din banda V...


pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Vor porni si in provincie dar trebuie niste avize de la CNA.
Altfel iese scandal.
Lista care circula in principiu este corecta dar pot sa apara modificari .


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

DIVX2009 a scris:

Ar trebui sa intre fara probleme pe prepeleac.
Putere dubla, frecventa mult mai mica decat cea de pe mux-urile din banda V...


Ne-am obisnuit cu Tupiznica de la 150 km ...aici suntem in Romania !
Si nu am nici vizibilitate directa ,pentru asta mai imi trebuia inca 10 m inaltime la catarg !




pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Tu incearca !
Pana in week-end se termina si cu acordul emitatorului.







_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Innesat91
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 120
E si pacat sa nu incerci, don Costello. Bubuie de semnal C30, mira-m-as sa nu ajunga si la prepeleac.

pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36

007/Ro a scris:

Vor porni si in provincie dar trebuie niste avize de la CNA.
Altfel iese scandal.
Lista care circula in principiu este corecta dar pot sa apara modificari .

Care lista?...Aia cu Techirghiol sau aia fara?


pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36

Innesat91 a scris:

E si pacat sa nu incerci, don Costello. Bubuie de semnal C30, mira-m-as sa nu ajunga si la prepeleac.

La cat de tare bubuie semnalul, mi-e teama sa nu-i darame prepeleacu.


pus acum 8 ani
   
marsel90
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 378


_______________________________________
Hobby


pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

DIVX2009 a scris:


La cat de tare bubuie semnalul, mi-e teama sa nu-i darame prepeleacu.


Sa stii ca m-am gandit si la chestia asta asa ca am luat masuri de precautie ...am lasat antena indreptata spre Cahul ca sa atenueze semnalul de la Bucuresti !




pus acum 8 ani
   
marsel90
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 378
@Costele,
Ce-ai facut cu antena Televes ?


_______________________________________
Hobby


pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

marsel90 a scris:


Ce-ai facut cu antena Televes ?


Abia am reusit sa o duc la locul de receptie !


Am vrut sa cumpar de la Dipol amplificatorul acela TERRA LTE  dar mi-au spus ca inca nu a ajuns la ei asa ca am lasat-o balta pe moment !


pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36

Optimus a scris:





București
Bucegi ?
Feleac
Craiova
Iași
Techirghiol
Timișoara

Succes !

Sa fiti iubiti !

Bucegi, Craiova, Techirghiol... Unde disparusi bre nea Optimus?


pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Se pare ca va fi totusi si la Costia - Etapa 4, si Oradea, Comanesti (Bacau), Suceava, Constanta - Etapa 5 conform noi harti de acoperire de pe site-ul Radiocom http://www.radiocom.ro/poze/dvb-t2/harta_acoperire.pdf Cand o fi .... habar nu am.

Modificat de Stailus (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36
Anul asta nu cred.

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

DIVX2009 a scris:

Anul asta nu cred.


E posibil chiar zilele urmatoare , SNR-ul pleaca in concediu la mare !
Ai grija cu antena ,mai scazi din amplificare ,daca lasi la 36 db sa nu iasa fum din receptor de la atata semnal T2 !



pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36

Costel DVB-T2 a scris:


DIVX2009 a scris:

Anul asta nu cred.


E posibil chiar zilele urmatoare , SNR-ul pleaca in concediu la mare !
Ai grija cu antena ,mai scazi din amplificare ,daca lasi la 36 db sa nu iasa fum din receptor de la atata semnal T2 !


A mea are 20 si ceva, da stai linistit ca o sa bag un atenuator pe cablu, o sa-i dau amplificarea pe minim, si o sa o intorc si cu spatele catre releu.


pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

Costel DVB-T2 a scris:

CNA: Televiziunile SRTv vor putea să emită digital, în mod experimental, până la sfârşitul lui 2015

Televiziunile din portofoliul Societăţii Române de Televiziune (SRTv) - TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News, TVR HD şi studiourile regionale ale TVR - vor putea să emită digital terestru, în mod experimental, până pe 31 decembrie 2015, potrivit unei decizii luate, joi, de CNA.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788




Deci avem pana acum:

Bucuresti - Herastrau C-30
Cluj - Feleac  C-26
Iasi - Pietrarie pe C-25 !
Timisoara - Urseni pe C-21 ( se lucreaza - sunt ceva probleme tehnice )


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
rvic77
Membru Activ

Din: Fundulea
Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 202
Salutari, am scanat si eu azi si nu am nimic pe canal 30, scatat pe vertical ; mai incerc si cu alte antene dar romanii banuiesc ca i-am epuizat : 6 canale din care 4 TVR-uri.... oferta slaba, mai multi bulgari....


print screen windows 7

Modificat de rvic77 (acum 8 ani)


_______________________________________
Bucharest East FM DX-er - KN34GL - Fundulea
Current DX devices : Sony SA3ES (eskip & listen), Onkyo Integra T4670 (tropo straight antenna DX), Tecsun PL390 (portable) and Tecsun PL390 (portable)
Backup : Sony ST920B, Eton G5, Sony Z1 -mobile phone radio

pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Victor, esti ca un caine surd la vanatoare
Tu nu ai echipament de receptie compatibil DVB-T2 dar iti dai cu parerea.


Prinzi doar vechile MUX-uri de test in DVB-T de la noi si de la bulgari.
C-30 este in DVB-T2 si spre deosebire de bulgari, la noi se emite orizontal.

In plus, unde dracu' vezi tu atata oferta la bulgari cu doar 8 programe si asta dupa aproape 2 ani de la lansare ?
Si la noi au fost 8 pana pe ....19 iunie.

Ieri, cand s-a format MUX-ul FTA TVR nou pt. DVB-T2 cu 5 canale, pe cel de-al doilea MUX vechi de test din C-59 au ramas doar 3 programe ( au scos Prima, probabil pt. neplata  )
MUX-ul vechi de test care inca emite pe C-59 nu va ramane nici el asa multa vreme urmand sa treaca in DVB-T2 iar TVR-ul vechi din C-54, tot in DVB-T si el, va fi oprit.

Bulgarii pe care-i lauzi cu oferta, pe langa faptul ca au pornit de aproape 2 ani digitalul terestru, sunt in DVB-T si nici macar acum, dupa 2 ani nu au populat MUX-urile
Ba, din contra, au si oprit un MUX,
E un fiasco,
Si culmea,  urmeaza sa treaca si ei la DVB-T2...


In aceasta etapa la noi, acum, se converteste reteaua analogica fosta TVR2 la emisia digitala terestra pt. carausia MUX-ului I national FTA al TVR, programe platite de romani pe factura de energie electrica.
E uregnta intai.
Despre asta e vorba, nicidecum despre vreo oferta in acest moment.
E abia inceputul.
Dupa finalizarea lictatiilor de achizitie pt. echipamente noi se vor lansa si MUX-urile urmatoare nationale adjudecate de SNR, cu echipamente noi.
In plus, chiar de acum, toti cei care si-au adjudecat MUX-uri regionale private pot porni oricand emisiile dar asta e problema lor nu a SNR.
Despre oferta de programe digitale terestre poti sa incepi sa comentezi abia dupa Decembrie 2016 cand se opreste analogicul complet si din VHF.
Desigur ca este regretabil si faptul ca din motive financiare si de strategie PRO TV-ul a disparut din peisaj.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
DIVX2009
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 36
A dracu' strategie a prosteveului sa renunte la o modalitate de penetrare a spatiului audio-vizual.

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

Tu incearca !
Pana in week-end se termina si cu acordul emitatorului.




Innesat91 a scris:

E si pacat sa nu incerci, don Costello. Bubuie de semnal C30, mira-m-as sa nu ajunga si la prepeleac.


L-au acordat asa de bine incat merge mai prost decat 54 si 59 !
Nu a fost decat o farama de propagare ,aveam semnal cu tziraita ,cu repetare , o secunda semnal 100 %,calitate 8 % pe 30 iar celelalte duduiau  !


pus acum 8 ani
   
ctingeo
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 42
Mai corect spus "canalul 30 trebuie sa bubuie de semnal pt a putea fi vizionat". In schimb 54 &59 merg si la un nivel mai scazut al semnalului.

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

ctingeo a scris:

Mai corect spus "canalul 30 trebuie sa bubuie de semnal pt a putea fi vizionat".


Dupa harta de acoperire Radiocom pentru Bucuresti ,canalul 30 se incadreaza ...




pus acum 8 ani
   
mouse
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 37
Ce tunere T2 mai sint de vinzare si la ce pret,ce sensibilitate,dati si voi un raport ca ma intereseaza unul...
Da sa fie sensibil cu draci ca imi trebuie pentru Sirbii,nu locale...


pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
Dar ai gasit semnal pentru sarbi  ?

pus acum 8 ani
   
Innesat91
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 120
Pai cu antena la 6m, trebuie sa astepte o propagare buna. Cand a fost propagare, au intrat pe antena mea din balcon, si am doar 4m inaltime.

La mine C30 se comporta mult mai bine fata de 54 si 59, dar la distante mai mari nu ma pronunt, ca nu am verificat. Sunt acoperit de semnal si intra cred ca si la 2m de sol fara probleme.


pus acum 8 ani
   
mouse
Membru nou

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 37
Gasim,aici nu sint munti ca in Brasov in calea semnalului.
Depinde doar de mine.
Am un bici de pescuit de 5m,pun in virf una dintre antenele panou pe care le am si pot ridica antena de pe cosmelie inca vreo 3m peste rotativa din virf.Panourile au doar 150-200 gr. cel mai greu.
Asta pina gasesc la fiare inca o teava zincata de 3-4m lungime si mai prelungesc pilonul.
Eventual put reorienta Turceasca din virf pe Sirbi,nu-i o problema.Pe Stambul pot pune si un panou.
Am destule variante,tot trebuie sa testez citeva ampuri si tot trebuie umblat la antene.Inca nu am stabilit care amp are factorul de zgomot cel mai mic.

La mine pe CH30 intra nivelul tot fara antena,doar punind degetul pe borna tunerului.


pus acum 8 ani
   
marsel90
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 378
Daca luminatii astia de la Radiocom erau pusi la punct cu tendintele tehnologice actuale, trebuiau sa dea Dvb-t2 HEVC, vezi Germania si ce standard au ales pentru trecerea la dvb-t2. Dvb-t2 mpeg4 deja este depasit si se pare ca nici standardul asta aparut acum 2 - 3 ani nu stiu sa il implementeze corect, deja apar probleme la receptie pe unele receptoare, apropos de Urseni.Neavand emitatori multi in prima faza, trebuiau sa aleaga pentru corectia erorilor la receptie modul 2/3 pentru a facilita cat de cat receptia semnalului la o distanta mai mare de emitator.

_______________________________________
Hobby


pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788

Începând din data de 24.06.2015, în zona Timişoara, a început să emită DVB-T2, emiţătorul din amplasamentul Urseni, în canalul 21.

Pachetul de programe transmis conţine TVR1, TVR2, TVR3, TVR News şi TVR HD.


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
marsel90
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 378
A plecat dar prost, nu se poate vedea nimic, tv-uri UHD cu t2 in ele nu gasesc programele la scanare.

_______________________________________
Hobby


pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Sa revenim acasa

Nu stiu ce se intampla, ce nu e bine setat in modulator (banuiesc) dar acest (http://www.dvbshop.net/Technotrend-TT-T ... SB-20-HDTV) stick pe linux nu face look decat foarte rar, in schimb pe windows merge fara probleme ... rar mai apar pe windows macroblocuri.

Deci pana acum din ce am testat eu:

- Synaps BiT2 are semnal dar nu se poate urmari nimic rupe imaginea rau de tot.
- Placa PCI-E testata doar in linux, face look rar si nu poti urmari nimic
- Tuner USB nu merge pe linux, dar merge foarte bine pe Windows

Toate cele 3 device-uri merg foarte bine pe DVB-T2 de la sarbi si cand este semnal pe DVB-T de la unguri. De altfel Synaps BiT2 l-am testat si la receptie mobila in Budapesta si a mers foarte bine.

Ceva nu e in regula la noi.


pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

Stailus a scris:


Ceva nu e in regula la noi.



Daca la EricJohn e in regula , ce vrea sa insemne ...?!


pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Am scris ca si la mine pe Windows e OK, dar pe 3 device-uri pe care merg sarbi si unguri fara probleme in anumite conditii (sub linux ma refer acum la placa si stick) si nu merge urseni ce poti sa crezi? Ca transmisia de la Urseni e etalon?

pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Uite o diferenta intre ch 21 Urseni si ch 25 Varsac la un scan din linux.

root@ns:~# /opt/dvb/scan/tzap-t2 -a1 -H c21
reading channels from file '/root/.tzap/channels.conf'
zapping to 1 'c21':
frequency 474000 KHz, bandwidth 8MHz, delivery DVB-T2, modulation QAM256
coderate-hp auto, coderate-lp auto, mode auto, guard auto, hierarchy none, plp_id 0
vpid 0x01fe, apid 0x01f4, sid 0x0076
using '/dev/dvb/adapter1/frontend0' and '/dev/dvb/adapter1/demux0'
status 1f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 00 | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 0 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 1f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 00 | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 1f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 00 | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 0f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |
status 1f | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 00 | signal  33% | snr   0% | ber 4 | unc 16711935 |

root@ns:~# /opt/dvb/scan/tzap-t2 -a1 -H c25
reading channels from file '/root/.tzap/channels.conf'
zapping to 2 'c25':
frequency 506000 KHz, bandwidth 8MHz, delivery DVB-T2, modulation QAM256
coderate-hp auto, coderate-lp auto, mode auto, guard auto, hierarchy none, plp_id 0
vpid 0x0065, apid 0x0066, sid 0x006b
using '/dev/dvb/adapter1/frontend0' and '/dev/dvb/adapter1/demux0'
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 4 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal  29% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK

Modificat de Stailus (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Parerea mea, nu TS-ul ajunge aiurea la tuner ci de fapt tunerul nu intelege ce i se transmite si nu face LOCK desi nivel este la semnal.... Am un TS inregistrat in Windows pe care o sa il postez, dar ala e OK cu mici macroblocuri  rar, pe tunerele pe care nu merge sau merge prost nu am ce inregistra pentru ca tunerul nu face LOCK si nu am ce inregistra.

pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Pentru cine e curios un sample de 1 minut din TS-ul transmis de Radiocom


Sper sa mearga link-ul.

Se deschide cu VLC si din meniul Redare -> Program se poate schimba canalul .

Modificat de Stailus (acum 8 ani)


pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Ce am mai constatat ... pe stick-ul USB care merge e adevarat ca merge, dar numai cu un anumit driver adica cu unu mai vechi, cu un driver mai nou nu merge face exact ca pe linux. Adica cu driverul din 28.11.2013 merge cu altul mai nou gasit la ei pe site nu merge ... ce sa mai intelegi de aici ... ca ei transmit standard? E adevarat ca pe Amiko mini combo cica ar merge, eu nu pot testa decat peste vreo 10 zile cu un amiko mini combo si cu un clouibox 3 o chinezarie, care acum sunt in Sibiu nu la Timisoara. Astea sunt intradevar etape experimentale acum sunt la pre release alpha 0.001.

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
DVB-T2  BUCURESTI   118,6 KM









pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Bravos !
Cat de stabil este, intra si la pranz ?


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

Bravos !
Cat de stabil este, intra si la pranz ?


E cel mai lenes dintre toate ...


pus acum 8 ani
   
Stailus
Membru Activ

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 111
Aseara am reusit sa pun tunerul PCI-E cu ultimul ubuntu server si driverele din media_build (cred ca mergea si cu cele default care tot ceva din media_build sunt) drivere cu care DVB-T2 de la Urseni merge. Apoi am modificat putin vTuner server si iata rezultatul:





Receiver Zgemma Star H1 cu doua tunere virtuale din care unu DVB-T2 prin internet.

Sunt receptionate canalele :

Ch 21 - Urseni - Mux 1(Radiocom)
Ch 25 - Varsac - Mux 1 (ETV)
Ch 28 - Avala - Mux 2 (ETV)
Ch 30 - Crveni Cot - Mux 2 (ETV)
Ch 31 - Varsac - Mux 2 (ETV)

Alegeti HD pe youtube.


pus acum 8 ani
   
marsel90
Membru Activ

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 378
CH 30 Mux 1 SNR Bucuresti 182 km





_______________________________________
Hobby


pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653
CH 25 Mux 1 SNR  IASI -Pietrarie - 206,6 km






pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Du-te bre dincolo si posteaza !
Intra aici doar daca e picat acolo !
Ai si BBCode-uri "la buton""sa postezi mai usor imagini si filme...


_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

Du-te bre dincolo si posteaza !
Intra aici doar daca e picat acolo !
.


Sogorii - Noi de-aicea nu plecam





pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
O sa-l incui si arunc cheia !



_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

O sa-l incui si arunc cheia !




   


pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Poti sa-ti  dai un like aici



_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:

Poti sa-ti  dai un like aici



Eu nu stiu ce mai cauti pe aici ...







P.S. Pe unde e portiunea cu like ca n-o gasesc !


pus acum 8 ani
   
007/Ro
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10788
Sa pregatesc lacatul !

Inregistreaza-te ca sa poti vedea butonul de like !



_______________________________________
Fericitzi cei cu IQ-ul negativ!!!

pus acum 8 ani
   
Costel DVB-T2
Veteran

Inregistrat: acum 9 ani
Postari: 653

007/Ro a scris:



Inregistreaza-te ca sa poti vedea butonul de like !









pus acum 8 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086


Intrati pe noul forum @ rdi.boards.net !!!



pus acum 8 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la