ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up )
Main forum is @ rdi.boards.net , please go there first !
Lista Forumurilor Pe Tematici
ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up ) | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ROMANIAN SMART INFO ( RDI.BOARDS.NET BACK-UP )

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angel_jo
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 72 ani
ROMANIAN SMART INFO ( rdi.boards.net back-up ) / Radio Televiziune Terestra / TVR HD Moderat de 007/Ro, Draco, fernb
Autor
Mesaj Pagini: 1
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
TVR va transmite în sistem High Definition (HD) partidele României la Campionatul European de Fotbal 2008 şi fazele finale ale competiţiei, în total zece meciuri. Telespectatorii vor putea recepţiona transmisiile digitale de înaltă definiţie pe noul canal TVR HD, care îşi începe emisia pe 1 iunie 2008 şi va transmite experimental până la 31 decembrie 2008. Oferta de programe a TVR HD mai include transmisii şi de la alte importante evenimente sportive, cum ar fi Jocurile Olimpice 2008 de la Beijing, competiţia de rugby Turneul celor Şase Naţiuni şi Formula 1. De asemenea, televiziunea publică va transmite în High Definition programe de divertisment ("Gaming Ring", "Yang", edutainment ("Zona IT", "Generaţi@ HD", documentare/docudramă ("Zestrea Românilor" şi filme artistice.

Cetăţenii români vor putea recepţiona transmisiile în HD prin satelit, în pachetul actual al TVR, şi terestru, în zona Bucureştiului, în aria de acoperire a emiţătorului DVB-T, canalul 59. Pentru recepţia semnalului din satelit este necesară cartela viac*ess 2.6 (detalii privind procurarea acestora pot fi găsite pe site-ul).

Sistemul High Definiton se traduce printr-o dublare a rezoluţiei, o calitate superioară a imaginii şi o evidenţiere de cel puţin trei ori mai ridicată a detaliilor. Toate acestea sunt completate cu sunet surround, similar celui din cinematografe, iar rezultatul este o experienţă vizuală şi auditivă îmbogăţită, disponibilă în casa fiecărui telespectator care deţine echipamentele de recepţie necesare.

TVR deţine în exclusivitate pentru România drepturile de transmisie pentru EURO 2008. Toate cele 31 de meciuri din cadrul campionatului vor fi transmise în direct pe TVR 1 şi TVR 2 şi vor fi comentate de Vlad Enăchescu, Emil Grădinescu, Bogdan Cosmescu, Marian Olaianos, Emil Hossu-Longin şi Dragoş Bocanaciu.


pus acum 15 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
TVR HD va emite în sistem HDTV-1080i (codec video H.264) în reteaua terestră DVB-T din Bucuresti (deocamdată) si Sibiu (un pic mai târziu), si pe satelit, DVB-S. În functie de dezvoltarea retelei terestre DVB (din releu în releu) care apartine Societătii Nationale de Radiocomunicatii S.A., TVR HD va putea emite si în alte regiuni si localităti. Emisia terestră, DVB-T, în Bucuresti si Sibiu este \"în clar\" (necriptată) si complet gratuită. În schimb, emisia pe satelit este criptată datorită regimului drepturilor de autor (exclusive pentru teritoriul României) ale programelor difuzate. Pentru decriptare, este necesară achizitionarea unei cartele viac*ess al cărei pret nu include nicio suprataxare (de tip abonament sau altceva): este vorba doar de costul fizic al cartelei. Deci, până în decembrie a.c., când se va decide viitorul proiectului (în functie de rezultate, audientă etc.) receptia emisiunilor TVR HD este gratuită

pus acum 15 ani
   
Admin
Administrator

Din: Vechime
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 10086
TVR HD se poate receptiona si pe PC cu SS2 obisnuit  cu AltDVB, DVBDream s.a.m.d.

Testat cu DVBDream  cu cartela fie in DreamBox fie pe server Linux cu Phoenix interface.

Info in sectiunea dedicata SS2


pus acum 15 ani
   
Claudiu
Membru

Din: Bucuresti (Perifeerie)
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 95
merge binisor ,daca e sa faci o comparatie cu orf hd ,orf e deasupra la culoare -contrast.Comparatia a fost facuta la un meci care era transmis si de tvr si de orf si mai avem ,dar pentru un post in teste e bine.

_______________________________________
prime focus 1,8 ucraina;1,5 fibra;offset 1,2;
dbox1,dbox2,dream 7020
generatiaX-kathrein 910 si octagon 918

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la